Limba română, întrebare adresată de carmencarmen973, 8 ani în urmă

o compunere cu titlu o zi de vara.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionescurobert122
1

Răspuns:

O zi de vara

Intr-o zi eu si doi prieteni foarte buni , incepusem sa facem anumite concursuri intre noi.Eu am vrut sa facem intreceri cu bicicleta, iar ei au vrut sa ne cataram prin copaci .

-Este prea greu ! am spus eu

-Ba nu , este simplu .

Eu avand incredere in ei , am reusit sa ajung in varf , chiar daca eu aveam frica de inaltimi.

Explicație:

Sper ca v-am ajutat.

Răspuns de smilehappy
5

O zi de vara

   E vara.. Soarele adie lin natura cu razele lui calde si luminoase. Florile gingase se scalda in manunchiul de raze ce tasnesc din izvorul nesecat de foc al soarelui. Eu am iesit impreuna cu catelul meu la plimbare, nabanuind misterele naturii ce ma asteapta sa le descopar.

   Catelul meu, vazandu-se in mijlocul unei campii inflorite de bucuria verii, a inceput sa salte de bucurie si sa se joace cu multimile de insecte ce ii apareau in cale. Dealul ne-a primit in mijlocul unei linisti, incat, pentru cateva clipe am stat si am ascultat cantecul pasarilor, singurul sunet ce te introducea in lumea nebanuita si misterioasa a naturii. Ne-am continuat drumul spre colinele unui deal impunator ce, plin de mandrie, taia cerul cu culoarea lui aprinsa de verde. In departari se auze cantecul unei pasari pe care nu am mai auzit-o prin tinuturile noastre. Ne-am indreptat spre locul de unde rasuna acel cantec linistitor. Sunetul acelui cantec se facea din ce in ce mai auzit si se distingea clar din varful dealului spre care ne indreptam.Am marit pasul in speranta ca vom vedea pasarea al carei cantec rasuna atat de minunat. Apropiindu-ne am observat ca era un tufis dinauntrul caruia iesea cantecul armonios. Impunatorul cantaret era un mic graur care era prins in mijlocul tufisului. Tufisul era mare si stufos, iar mie imi era greu sa ating pasarea. Ne-a luat ceva timp pana sa eliberam pasarea, care odata eliberata,  ne-a multumit plina de recunostinta printr-un cerc facut deasupra noastra pentru micul, dar totusi marele ajutor pe care i l-am oferit.

    Deja am pornit in drum spre casa, plini de bucurie ca am salvat viata unui graur care ne-a incantat cu cantecul lui splendid. Soarele cobora acum de pe bolta cereasca, indreptandu-se spre alte plaiuri necunoscute de ochiul uman, lasand micile vietuitoare sa se odihneasca pentru ca maine sa impodobeasca campurile inmiresmate de plantele proaspete scaldate in soare.

Alte întrebări interesante