Limba română, întrebare adresată de AndreeaNedelcu33, 9 ani în urmă

O compunere cu titlu prima zi de iarna introducere-cand?,unde?,cine,cum este atmosfera.Va rog ajutatima repedeeeee.Dau coronita!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emoji2
2
Prima zi de iarnă

Intrasem în luna noiembrie.Cerul era senin.Soarele încã se mai bătea cu norii.Era o vreme chiar frumoasă,ca și cum ar fi primăvara.
Eu eram la școală.Adesea trăgeam cu ochiul la geamul clasei să văd daca soarele face un compromis sa plece..iar cerul sa-si varse fluturii lui albi si sa-i lase sa zboare ca miste pasari.
Dar nimic.Treceau ore,treceau si visul meu de a ninge era doar o amintire, deoarece numai aveam nicio speranta.
Venise timpul sa merg acasa.Nu m-am mai uitat pe geam,cand am iesit afara mergeam cu capul in jos nici nu voiam sa ma uit la cer. Deodat' vad pe pamant niste bilute albe ce cadeau din cer.Atunci m-am uitat in sus.Mii si mii de fluturi albi zburau si pluteau pe sinfonia vantului,apoi se culcau lin pe pamant..
Am mers acasa asa de fericit/ă știind ca imi poarta de grija fluturii albi!
Sper sa-ti placa!

AndreeaNedelcu33: Nu stiu ce sa zic nu prea imi place deoare nu raspunde la intorucerile mele si nu pre este iarna si ce nu-mi plece deloc este luna decembrie si soarele erara inca pe cer asta nu mia placut deloc:Nu te supara te rog
AndreeaNedelcu33: E frumoasa si ata oarecum:::
emoji2: Ok :)
emoji2: Nu e nicio problema :)
AndreeaNedelcu33: Daca vrei mai scriu odata sarcina si faci tu alta compunere mai draguta si iti dau si tie coronita da
Răspuns de 1aLN
2
Era sambata dimineata . Mama mea m.a trezit si a zis sa ma uit pe geam . Atunci cand m.am uitat nu imi venea sa cred ochilor , era zapada peste tot . M.am bucurat enorm de mult sa vad ca in sfarsit a venit iarna . Eu am luat haine groase pe mine si am pornit cu saniuta la copiii de pe deal .
Era foarte frig , iar cu hainutele mele groase imi era mai caldut . Cand am ajuns acolo erau o multime de copii cu sania , ce se intreceau pana jos , iar eu dupa ei .
Mi.au inghetat picioarele si mainile asa ca am pornit catre casa mea . Acasa mama mea ma astepta cu cozonaci si prajiturele facute de ea.
Iubesc acest anotimp .

AndreeaNedelcu33: 9 randuri:
1aLN: ok
AndreeaNedelcu33: ma ajuti
AndreeaNedelcu33: ?????????????????????
1aLN: deci aceeasi compunere doar ca mai lunga?
AndreeaNedelcu33: da mai adugi ceva dar tot asa de frumos ai o minte forte desteapta iti multumesc din nou ca ma ajuti
1aLN: pt nimic
AndreeaNedelcu33: gaata uitate imi trebuie 20 de randuri da
1aLN: acm o fac
AndreeaNedelcu33: bine merci
Alte întrebări interesante