Limba română, întrebare adresată de daiana1141, 8 ani în urmă

O compunere cu titlul "Am plecat sa colindam " ! De minimum 15 rânduri..

Va rog, repede!Dau coroana!​


andreeamaxim43p7l5f9: nu ai pentru ce❤️

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeamaxim43p7l5f9
1

❢◥ ▬▬▬▬▬▬ ◆ ▬▬▬▬▬▬ ◤❢

Hei! Sunt aici să te ajut cu acest exercițiu!

Enunț: O compunere cu titlul "Am plecat sa colindam"! De minimum 15 rânduri.

In seara de 24 decembrie,când se colindă din casa în casă, ne pregăteam,sa plecăm. Am vorbit cu 3 prieteni și am mers toți 4. Am făcut pe grupe,2 cate 2. Am fost băiat-baiat,fata-fata. Erau 2 fete și 2 băieți. Eu și prietenul meu am început primii,la prima casa,am colindat la o mătușă de a mea.Am colindat o colinda cunoscută numita "Deschide ușa, creștine". Mătușii mele i-a plăcut și ne-a dat 5 lei,pe când la fete le-au dat 3,eram prea șmecheri.

La sfârșitul satului,ne-am numărat banii,sa vedem care are mai multi. Eu am avut 250 de lei, prietenul tot 250,fetele, amândouă,au avut 240 de lei. Eram foarte fericiți că am avut mai multi bani. Am continuat sa colindam in alt sat. Pe drum,auzeam,robe,artificii,petarde,chiar am văzut mascați in ziua de Crăciun,chiar daca asta se face de Anul Nou,ne-am speriat rău când l-am văzut,dar ne-am dat seama că era un mascat. Era îmbrăcat într-un costum de urs,și cu o masca de urs. Am avut ce râde pe urma. Cand am ajuns într-un loc dintre alte 2 sate,mai pustiu,am dat muzica la boxa,ne-am distrat rău,eram digerați,dar simțeam muzica.

Pot spune că a fost cel mai fain Crăciun al meu,acasă am ajuns pe la ora 1 și ceva. Moș Crăciun îmi adusese mașină cu telecomandă universală și un set de gaming,eram foarte bucuros. In cele din urmă a fost un Crăciun super mișto.

Sper te am ajutat

spor la teme ❤️

❢◥ ▬▬▬▬▬▬ ◆ ▬▬▬▬▬▬ ◤❢


daiana1141: mulțumesc mult
Răspuns de EmilyUwU
1

AM PLECAT SA COLINDAM

Azi 24.12.1789 am ales pentru prima data sa colind! la cei 11 ani ai mei! sunt incantata si ferificita mai ales ca ne vom imbraca in costume de lux, asa se zice pe vremea noastra daca porti un dres,pantofi,rochita si o palariuta este lux!!!

intr-adevar nu voi merge singura! voi merge cu cei 5 colegi ai mei: Gheorghe,Lenuta,Vasilica,Georgeta si Gabi

sunt oameni de treaba!

dupa 1 ora am ales sa ma pregatesc eram atat de fericita! in sfarsit imi puteam face mama mandra tot daca nu ii pot simti îmbrățișarea! de la colindat puteam veni cu nuci si bomboane.

Am cantat din casa-n casa pana cand am gasit o doamna foarte răutăcioasă...

a zis ca nu vrea sa de-a nimic prin simplu fapt ca eram prea mari! dar eu imi amintesc ca nu conteaza varsta!

AM VRUT SA FAC O POVESTE A STRA STRA... BUNICII TALE JURNALUL EI!

ACUM ITI VOI FACR UN REZUMAT PTC AI ZIS MAXIM 15 RANDURI SI CE AM SCRIS EU ACOLO E MULT MAI MULT ACUM CUM VREI TU!!!

AM PLECAT SA COLINDAM

Azi 24.12.1789 am vrut sa colind pentru prima data la cei 11 ani ai mei, mi-am chemat si cei 5 colegi ai mei! am auzit ca daca canti un cantecel oameni te rasplatesc cu nuci si bomboane! daca era si mama aici cu mine o puteam face fericita si mandra dar sunt sigura ca ea ma vede!

am colindat din casa-n casa pana cand am gasit o doamna foarte rea! a zis ca suntem prea mari pentru a colinda! eu imi amintesc ca mama imi spunea candva ca niciodata nu esti prea mare sa iti implinesti visurile sau sa canti! Drag jurnal asta am ajuns la concluzia:

Tot daca suferi mult nu inseamna ca trebuie sa te lasi de ceea ce iti place!

AM CAM DEPASIT DAR SPER CA O SA ITI PLACA! SUCCES❤❤❤❤


daiana1141: mulțumesc mult
EmilyUwU: cu drag!
Alte întrebări interesante