Limba română, întrebare adresată de Дмана, 9 ani în urmă

O compunere cu titlul biblioteca familiei mele

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bymeroro
4
Imediat ce intrii pe usa ce da spre sufragerie iti asterni ochii inevitabil peste maretele rafturi cu carti ce strajuiesc peretii cafenii.
Fiecare-si are locul lui special unde savureaza carti din propria gama expusa de jur inprejur. Mama isi are cartile de gatut, croitorie si instiganta literatura clasica  pe raftul masiv din stejar; tata isi tine cartile politiste ce te tin cu sufletul la gura in partea de sus a bibliotecii alaturi de complicatele carti de sociologie si filozofie pe cand in partea de jos, unde ajung cu totii, sunt fantasticile cartulii ce te poarta pe meleaguri stravechi sau din contra, din viitorul indepartat cu masini zburatoare...sunt cartile de povesti, literatura oentru copii , povestind amuzantele intamplari ale lui Nica sau emotionanta poveste a lui Cuore. 
Insa, acolo, undeva la loc de cinste , fix desupra canapelei simple din piele, e un raft special. Raftul familiei, ce are ca protagonist juralul de cand era bunicul adolescent indragistit, urmat de albume, mai vechi si mai noi, cu fotografii si amintiri pretioase.
In fiecare familie trebuie sa existe o biblioteca pentru a reda viata imaginatiei ei.


Alte întrebări interesante