Limba română, întrebare adresată de iulialexandra80, 9 ani în urmă

O compunere cu titlul CAMERA MEA folosind cuvintele : biblioteca, pacea, primitoare, plăcută, liniştea, amintiri, caldă, prietenos.
VĂ ROG AM NEVOIE URGENT!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaelaok
1
Era o dimineata de primavara calda. Razele aurii ale soarelui imi bateau in geam prietenos, invitindu-ma sa ma joc cu ele. Am deschis fereastra si am lasat aerul placut al diminetii sa-mi intre in casa. Linistea si pacea din camera mea sunt foarte primitoare. Din biblioteca mea mi-am luat o carte, era o poveste lunga despre flori. Deodata mi-au venit niste amintiri placute. In fata ochilor mei se intindea un covor multi color cu lalele si zambile. - Buna dimineata,copila draga! Se auzi un glas subtire. - Cine este? Cine este? am intrebat eu speriata. - Sunt eu doamna Lalea iar dumneaei este prietena mea doamna Zambila. - Numele meu este Rosanna si am 12 ani, am spus eu cu sfiala. Daca nu va suparati, ati putea sa-mi spuneti cine v-a cusut aceste rochite multicolore? De unde ati luat rosul acesta aprins si aurul stralucitor? - Copila draga, e o poveste lunga. Pe noi, florile, ne iubeste toata lumea. Rosul si aurul il avem de la mandrul soare, care ne mangaie crestetele in fiecare zi cu razele lui caldute, ajutandu-ne sa inflorim in multe culori. - Rochita mea are culoarea zapezii! Intra in vorba o zambila care imprastia in jur un parfum imbietor. Cat despre croitorul care ne-a cusut hainutele, trebuie sa-ti spunem ca e tare priceput. - Multumesc! pentru povestea minunata pe care mi-ati spus-o. La revedere! - La revedere! Rosanna a spus doamna Lalea si Zambila.

iulialexandra80: Mersi
Răspuns de Asasinator
2
                                                   Camera mea

Eu am o camera mare . Intr-un colt al ei am o biblioteca . In ea mereu pluteste pacea prin aer . Cand intri in ea simti cum un val de caldura te cuprinde. De cand locuiesc in ea am multe amintiri frumoase.Mie mi se pare cea mai placuta incapere din casa.Mie imi place pentru ca este primitoare pentru toate persoanele din casa mea.Mereu cand sunt in ea devin mai prietenos . 




iulialexandra80: Mersi
Asasinator: cuplacere
Asasinator: ms pt coroana
iulialexandra80: Cuplacere
Alte întrebări interesante