Limba română, întrebare adresată de corinamihalache50, 8 ani în urmă

O compunere cu titlul Castanul singuratic ! repede coroana+5 stele

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RanchidaSan
36

Castanul singuratic:

Era odată o pădure, splendidă. Toată lumea era prietena cu toată lumea, numai ca, un singur copac era exclus:castanul. De ce? Deoarece ceilalți copaci îl considerau mai prejos, deoarece fructele lui erai tepoase și cauzau rău. Asta nu a durat mult, pana când a sosit un băiețel prin pădure. Lui îi placeau castanele foarte mult. Și de odată când vede castanul, numai acolo venea zi de zi. Castanul, drept semn de recunoștință, îi oferă o castana. Băiatul o desface cu grija, și scoate adevărată castana. Ceilalți copaci, au rămas mirați cu gurile căscate. Și de atunci, toți copacii si-au dat seama de greseala lor. Sper ca a fost bună și ca asta vroiai :)


corinamihalache50: U_U
corinamihalache50: (ღ˘⌣˘ღ)
RanchidaSan: (\_/)
RanchidaSan: ( •-•)
RanchidaSan: / >
corinamihalache50: :)
corinamihalache50: pa
RanchidaSan: pa
alexiamatei45: mss
RanchidaSan: cp
Răspuns de bursuc9882
8

Explicație:

Într-o zi a căzut jos co castană mica. Dupa o ceva timp a ieșit un mic castan. El fiind asa de mic nu avea cum sa vorbească cu castani cei mari, ei erau foarte înalți si nu il auzeau pe el. Iar bietul nostru castan stătea singur si necăjit. Auzind unpic din discuțiile castanilor dar nu prea il bucurau.

El isi dorea sa vorbească cu cineva, dar navea cu cine. Trec zilele si micul castan tot nu avea cu cine sa vorbească. Se apropia deja Crăciun. Iar micul nostru vedea ca padurea de castane se miceste. Veneau oameni si tăiau castani cei mari si ii lu-au pentru lemne. Dar micul nostru castan observa ca oameni aruncau cu niște semințe pe pământ. Vine primăvara iar vedea micul nostru castan ca apar alți castani in afară de el. Dar el nici atunci nu avea cu cine sa vorbească pentru ca el se făcuse mare la fel ca castani care nu il bagasera pe el in seama. Iar micul nostru casant nici pana acum nu are cu cine sa vorbesc.

Sper sa fie bine! Succes!


corinamihalache50: (ღ˘⌣˘ღ)
alexiamatei45: ...
Alte întrebări interesante