Limba română, întrebare adresată de Madalina162, 8 ani în urmă

O compunere cu titlul ,, Cea mai frumoasa zi din viata mea '' :) ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreea832365
16

Acum doua seri, intr-un film, un personaj are o replica de genul “ziua cand m-am casatorit cu ea a fost cea mai frumoasa zi din viata mea”. Si in drumul dintre o ureche (pe care intrase) si cealalta (pe care urma sa iasa) – ideea asta s-a agatat de ceva in mintea mea.

Si m-am oprit o clipa sa ma gandesc, daca eu ar trebui sa spun cuiva care a fost cea mai frumoasa zi din viata mea, ce i-as spune?

As vorbi oare despre “evenimentele importante” din viata mea? – ziua cand mama a adus-o acasa de la maternitate pe sora mea? aniversarea de 40 de ani a tatei? ziua cand am intrat la facultate? ziua cand sotul meu m-a cerut de nevasta? ziua cand am spus “da”? cand a inceput sa-mi tremure mana in care tineam un bat pe care am vazut aparand a doua linie? cand aiurita inca de la anestezie mi-am vazut pentru prima data copilul – ca pe o minune incredibil de luminoasa?

Sau as spune despre zile mai putin “marcate in calendar”, dar care mi-au ramas cumva foarte calde in suflet? – ziua (de luni) in care am primit primii trandafiri albi; noaptea (de octombrie) cand am primit (si dat) primul sarut; seara dinainte de venirea lui pe lume, cand ne-am inregistrat mesajele pline de emotii; dimineata cu soare si cafea de pe o terasa din Sevilla, cand m-am decis ca voi lucra aici (unde lucrez acum); ziua cand a spus primul cuvant / cand a facut primul pas / cand mi-a spus prima data “Mami, te iubesc foarte tare“; ultima intalnire a cursului “Mama, Tata si Copilul” – in care am primit mult, mult mai mult decat am dat; noaptea de Inviere, cand am simtit foarte aproape o prietena; seara cand am primit o imbratisare calda de la un (alt) prieten sau ziua cand “nepoata vrajitorului” a venit la mine si mi-a adus una dintre cele mai mari doze de dragoste pe care le-am primit vreodata …

Si am inteles ca nu. Nu as spune nimic din toate astea; sau le-as spune pe toate. Si pe celelalte pe care nu le-am spus. Pentru ca nu numai ca viata mea este formata dintr-o imensitate de “cele mai frumoase zile”.

Dar acum invat tot mai des (si uit tot mai rar) cum sa fac din fiecare zi pe care o traiesc – cea mai frumoasa zi din viata mea.

Răspuns de DidiAndra
32

Răspuns:

Explicație:

Era o zi frumoasa de vara,eu si prieteni mei am iesit la joaca.

Pe drum ne-am intalnit cu un catelus,el era alb cu pete negre.Eu la-m luat in brate,imediat m-a placut,s-a facut si jumatate eu trebuea sa fiu acasa,dar mama m-a mai lasat in parc.Eu am plecat si mi-am luat ramas bun de la catel,la fel si prieteni care nu au mai venit in parc,ci au plecat acasa.Eu am plecat,dar, in urma mea vine catelusul, se pare ca ma place,am spus eu,am decis sa ii pun un nume,am stat si ma-m gandit si,am gasit cel mai potrivit pentru el,pătatul,pentru ca era cu pete negre si albe.Eu am vrut sa plec acasa pentru ca era seara,dupa mine vine si Pătatul,eu am spus ca mai bine il iau acasa si il ingrijesc,aceasta a fost o zi perfect de frumoasa pentru mine,mi-as mai dori asa zile,dar de alta data sa intalnesc o pisica.O zi ca aceasta rar intalnesti.

Alte întrebări interesante