Limba română, întrebare adresată de mirunix12, 9 ani în urmă

o compunere cu titlul Cine nu învață la tinerețe ajunge rău la bătrânețe , sa fie de 40 de randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de soricica69
6
A fost o dată, într un oraș îndepărtat, un băiat. Acestuia nu ii placea școala de loc.
In loc ca sa învețe, el se ducea sa se plimbe cu prietenii prin oraș, chiulea la mai toate orele si își "uita" cărțile acasă.
A trecut si de gimnaziu, fără a rămâne repetent, acest fapt s a îndeplinit ptc avea niste colegi foarte buni care il ajutau la teste si la ascultări. Ajuns la liceu băiatul trecu mai cu greu de acesta, rămăseseră un an repetent in clasa a 10, terminând într un final si clasa a 10 renunță la școală si se angajă la magazinul din colt, care era deținut de unchiul sau.
Băiatul a lucrat la acest magazin timp de 5 ani, după care a decis sa plece in străinătate.
Plecat in afară băiatul s a descurcat foarte rău. Nu cunoștea pe nimeni, dar într un final învață limba, si își găsi de lucru la o firma de construcții. La aceasta firma avea un salariu decent.
După 5 ani de lucru la acea firma. unde a strâns cați va bani, decide va sa se întoarcă in țară. Ajuns acasă acesta își face un anturaj dubios cu care cheltuiește toți banii pe care ii făcuseră in străinătate.
Întruna din zile pe când se afla într un bar împreună cu anturajul său, întâlnește o fata de care se îndrăgostește pe loc. Cei doi tineri se casa căsătoresc, iar dupa un an de la căsătorie băiatul afla ca va fi tată. Acesta este foarte bucuros.
Aflând si părinții băiatului de marea veste ii spun că este o veste foarte mare care presupune multa responsabilitatea, si ii mai spun ca ei il vor sprijini din punct de vedere financiar cu ce pot, dar nu au o pensie așa mare deci le vădi greu sa facă acest lucru așa ca părinții il sfătuiesc sa își caute de lucru.
După nașterea copilului tatăl își căuta de munca dar nimeni nu il primi fără diploma de bacalaureat. Aflând ca nu își poate găsi de muncă soția bărbatului decide sa il părăsească.
Ne având din ce sa straiasca bărbatul intra in grija părinților săi. După moartea acestora el moștenește toată averea, care consta într o casa. Nu mai avea pe nimeni. Era singur.
Pe când acesta se pregătea sa le organizeze părinților sai înmormântarea, se întâlni cu fosta sotie, cu copilul sau și cu inca 2. Femeia nu era singura cu copii ci mai era lîngă ea si soțul acesteia.
Bărbatului ii paru extrem de rău când ii văzu si se gândi, ca dacă ar fi continuat studiile si ar fi primit diploma de bacalaureat le-ar fi putut asigura un trai decent familiei sale si nu ar mai fi singur.
Deci, din cauza ca a renunțat la școală in tinerețe a regretat la bătrânețe.

Sper ca te-am ajutat, si iartă mă daca mai găsești greșeli de ortografie.

mirunix12: Mulțumesc mult!!!
soricica69: cu placere
soricica69: este cam lungă, daca vrei poti sa o mai scurtezi
mirunix12: Nu, ca mie lungă îmi trebuia
soricica69: aa,ok
Alte întrebări interesante