Limba română, întrebare adresată de paulastanescu50, 7 ani în urmă

o compunere cu titlul "Corabia fermecată" de două pagini de caiet studențesc fără greșeli să fie o compunere de nota 10 dau 100 de puncte compunerea trebuie terminată până pe data de 27 februarie 2023! Rapid și urgent, compunerea este pe notă! Spor la treaba! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de filimondragos3
1

Răspuns:

Corabia fermecată

În adâncul mării, sub zeci de metri de apă, se afla o corabie fermecată. Legenda spunea că aceasta aparținuse unui căpitan care călătorise pe mări și oceane în căutarea unor comori neimaginabile. Corabia era un adevărat tezaur plin de aur, argint și pietre prețioase, dar nimeni nu îndrăznea să o caute din cauza legendelor înfricoșătoare.

Însă, un tânăr aventurier curajos și-a propus să găsească corabia fermecată. El a petrecut ani întregi studiind hărțile vechi și cercetând fiecare indiciu despre locația corabiei. În cele din urmă, el a descoperit că aceasta se afla la o adâncime de 60 de metri în largul coastei Spaniei.

Cu o echipă de scafandri experimentați, tânărul aventurier a pornit în căutarea corabiei fermecate. După multe zile de căutare, au găsit-o într-adevăr, iar tânărul nu-și putea stăpâni emoțiile. Acesta era visul său îndeplinit: să descopere una dintre cele mai valoroase comori din lume.

Cu multă atenție, scafandrii au coborât la adâncimea de 60 de metri pentru a ajunge la corabie. Aceștia au descoperit că corabia era într-o stare uimitoare. Deși era sub apă de multe secole, era perfect conservată. Jgheaburile corabiei erau pline de monede de aur și argint, iar pe punte se aflau cufere pline cu bijuterii prețioase.

Ceea ce a făcut corabia atât de specială nu era doar bogăția sa, ci și faptul că era fermecată. Atunci când au încercat să aducă comorile la suprafață, au fost opriți de puteri magice. Corabia a început să se zbată și să se zguduie, iar echipajul a realizat că nu putea să o aducă la suprafață decât dacă găseau cheia fermecată.

Tânărul aventurier s-a hotărât să călătorească la capătul lumii pentru a căuta cheia fermecată. Într-o călătorie periculoasă prin jungla amazoniană, acesta a descoperit cheia fermecată într-un templu antic. Aceasta era o bucată mică de metal care se potrivea perfect într-un mic orificiu de pe corabie.

După multe zile de muncă asiduă și cu multă îndemânare, echipajul a reușit să deblocheze fermecata corabie și să aducă la suprafață comorile mult visate.

Alte întrebări interesante