Limba română, întrebare adresată de onoaica, 9 ani în urmă

o compunere cu titlul:Craciunul in familia mea.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de irina29
525
Din toate sarbatorile Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare dintre toate pentru mine.In casa se  simte miros de scortisoara,mere,cozonaci sarmale carne de porc prajituri pe care le vom imparti cu colindatorii.Cind sunetul colindelor se stinge din cer peste sat coboara Mos Craciun cu-o sanioara 9 reni mai frumosi ce pe la case poposesc si daruri mii impartesc copiilor cumintii.Craciunul este nasterea Mintuitorului atunci el este pe pamint in Betleem linga ieslea cea saraca isi aminteste cum suflau boii peste el.Toti se aduna si fac o masa mare sarbatoresc impreuna.Sarbatori fericite.


onoaica: ms
iulianasirbu13: Craciunul este o sarbatoare minunata, un motiv pentru unirea  familiilor care sunt in departare, si cu sosirea acestui eveniment , se reintorc acasa fericiti, la copii si rude.
     In aceasta zi speciala familiile se unesc ,devenind mai buni si mai fericiti unul cu altul. Aceasta sarbatoare simbolizeaza  Nasterea  Domnului Iisus Hristos. Acest eveniment frumos se sarbatoreste pe 7 ianuarie , cind copiii  colida casele in lung si-n lat , vestind nasterea Mantuitorului. Desigur apoi urmeaza uratu
iulianasirbu13: si semanatul, semanatul mereu vestind  apropierea Primaverii. 
     Aceste obiceiuri , au devenit pentru familia mea, si pentru altii, o zi minunata , in care ne revedem buneii , strabuneii si celelalte rude. Aceasta traditie a devenit cel mai insemat eveniment in familia mea.
    Aproape de Craciun , parintii mereu imi spuneau sa fiu cuminte , pentru ca Mos Craciun sa fie multumit de mine si poate o sa-mi aduca sub gard un cadou. A doua zi, ma trezisem si fugisem emotionati cu surioara direct s
iulianasirbu13: direct spre brad , deschizand cu nerabdare cadourile de sub el, sperand sa fi primit ce imi doream cu ardoare de atat de mult timp. Apoi ma duceam  direct la masa sa luam  micul dejun festiv cu familia, extrem de incantat. 
            Acesta reprezinta Craciunul in familia mea si asta ar trebui sa insemne in familiile tuturor.
iulianasirbu13: Fratele meu deasemenea a avut un astfel de eseu, imi pare bine k v-am ajutat
Alte întrebări interesante