Limba română, întrebare adresată de dss, 9 ani în urmă

O compunere cu titlul Dumnezeu Creatorul cu cuvintele din textul dupa asemanarea lor.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RickyS
5
Prin “Dumnezeu” intelegem acea fiinta eterna care a creat toate lucrurile vazute si nevazute. El singur este cu desavarsire sfant si bun, a fost dintotdeauna in existenta si vesnic va fi, o singura persoana in intreita fiinta: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
Mai intai, Dumnezeu este descris ca spirit, ceea ce inseamna ca El nu este restrans la un trup sau o forma materiala, cu greutate, marime sau alte caracteristici fizice. Ca spirit, Dumnezeu nu are carne si oase asemenea oamenilor.
In al doilea rind, Dumnezeu este o persoana; adica El poseda caracteristici ca acestea: intelepciune, vointa, simtire, capacitatea de a planui, etc. Dumnezeu a facut intr-adevar planuri in Sine Insusi si le duce la indeplinire sigur si fara greseala.
In al treilea rind, Dumnezeu este infinit; ceea ce inseamna ca El nu este limitat decat de bunatatea Sa, iar aceasta bunatate a Sa este ceea ce ne intereseaza pe noi, caci suntem cu totii pacatosi si vinovati inaintea Lui. Din pacate, de-a lungul istoriei, oamenii au neglijat sa tina seama de bunatatea lui Dumnezeu si s-au apropiat mereu de domeniul supranaturalului cu teama, imaginindu-si-L pe Dumnezeu ca pe o fiinta teribil de periculoasa, care trebuie temuta, nu iubita.
Adevarul este exact contrariul.
Biblia ni-L prezinta mereu pe Dumnezeu in bunatatea Sa si in pornirea Sa binevoitoare fata de aceia care accepta sa-si puna toata nadejdea in El. Fara nici o indoiala, primele doua atribute ale lui Dumnezeu in ordinea marimii, asa cum sunt ele prezentate in Biblie, sunt: dragostea si sfintenia.
Prin dragostea Sa intelegem atitudinea Lui binevoitoare fata de creatura Sa, iar prin sfintenie intelegem separarea Lui completa de orice lucru nedesavirsit si rau.
Alte întrebări interesante