Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

O compunere cu titlul Iarna care sa contina substantive comune si proprii. Va rog sa ma ajutati este urgent!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
21
                       Iarna

        Este iarna. Neaua s-a asezat pe pamantul inghetat si cald contopindu-se cu acesta si formând o gheata de nedescris, samana ca o rochie de mireasa care dadea impresia de puratate. Animalele si-au facut proviziile deja pregatindu-se pentru somnul adanc care va dura ceva timp. Unele pasari ne-au parasit simtind ca gerul ne va ataca . Doar corbul si vrabiuta au mai ramas ascunzandu-se in strasana casei mele facandu-si un culcus.
         Casele erau albe toate parca despinse dintr-un basm cu o lume plina de puratate, dar nu era asa. Toti oameni erau in casa stand pe langa sobe, doar copii mai zburldarnici au iesit afara pentru a se trage cu sania pe derdelusul facut de rotile masinilor lasand un ghetus amenintator care iti soptea la ureche ''iti vei rupe cu siguranta vreun os''. Copii nu se temeau. Chiuiau si se jucau impreuna mai bine decat  când o faceau vara cu mingea. Se intelegeau de minune facand schimb intre ei de sani.
        Chiar daca e iarna nu as da nimic ca sa fie vara. Pentru mine iarna este cel  mai frumos anotimp cu putinta dandu-mi mereu sentimentul de puratate, curaj si milostenie.
     

Utilizator anonim: In loc de copii pune niste nume de proeteni pe care ii cunosti tu. Da-le nume la corb si vrabiuta ^^ de exemplu: ''Doar Cian ,corbul, si vrabiuta Lili au mai...''
Utilizator anonim: *prieteni
Utilizator anonim: okay... de ce nu
Alte întrebări interesante