Limba română, întrebare adresată de alinabitca5, 8 ani în urmă

o compunere cu titlul iarna si cu substantive si adjective un text lung de 7 randuri despre anotimpul de iarnă despre copeci pamant etc​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marinelaciobanu30
0

Iarna este anotimpul preferat al copiilor.Este frumos sa vezi cum cerul cerne fulgii de nea,acestia acopera pamantul inghetat si imbraca copacii in straturi de promoraca.Copiii zburda voiosi in puful alb ce se intinde cat vezi cu ochii.Se grupeaza si merg impreuna la saniusi,fac oameni de zapada si se bulgaresc neincetat.

Răspuns de teozorropop
0

Răspuns:

Păi poți încet așa era o zi geroasă de iarnă fulgii mari cădeau grei peste acoperișurile cu țurțuri Formați ca niște săbiuțe iar vântul abric îi împingea spre fetele înghețate ale copiilor. neaua acoperă pământul îmbătrânit învelind o într o mantie pufoasa de zăpadă. copacii erau pudrați cu zahăr vanilat și pe aici pe colo împodobiți cu câte un glob creaturi ce stăteau zgribulite la colțurile caselor cu coada între picioare cerând un colț de pâine. între timp alții stând în casă și bucurandu se de minunatele bucate împărătești. nasturi de înghețate ale copiilor mâinile roșii și îndurerate capetele goale și părul cărunt din cauza Zăpezii nu îi împiedica de a se juca pe pârtie. era o atmosferă minunată de iarnă mirosul de turtă dulce începea să se accentueze din ce în ce mai tare Fiecare pregătind se pt. Ziua de Crăciun.

eu am dat aici un exemplu tu Poți începe așa și să mai adaugi pe parcurs diferite comparații epitete sau figuri de stil spune cum era în casele oamenilor Cum se distra copiii Cum erau oamenii grăbiți pentru a cumpăra cadouri de Crăciun și diferite activități pe care le făceau descrie și gerul.

Alte întrebări interesante