o compunere cu titlul in excursie
Răspunsuri la întrebare
Salut ! ✿
Părțile unei compuneri sunt:
- Introducerea - precizarea evenimentului la care te vei referi în compunere; prezentarea reperelor de timp și spațiu în care are loc aceasta;
- Cuprinsul - evidențierea aspectelor care te-au impresionat în mod pozitiv, într-un mod plăcut sau negativ; redarea emoțiilor și a sentimentelor trăite și motivarea acestora, cu ajutorul mijloacelor lingvistice adecvate: interjecții, vocative, exclamații retorice, interogații retorice, elementele nonverbale ș.m.d;
- Încheierea - formularea unei opinii, concluzii;
Obiectivele turistice din țara noastră mă fascinează, întrucât, prin intermediul lor, se deschide poarta trecutului național către vremuri istorice pe care avem datoria și plăcerea să le cunoaștem în amănunt.
Împreună cu familia mea am decis să plecăm într-o scurtă excursie de câteva zile în diferite zone ale țării. Eram atât de vrăjită de minunăția peisajului, de îmbinarea liniștitoare dintre nuanțele de verde și diversele tonalități ale ciripitului păsărilor, încât am uitat că timpul nemilos se scurge cu rapiditate și iată că am ajuns la destinație.
Cetatea Hunedoarei sau legenda vie a Transilvaniei, cum a fost supranumită, devenită castelul regelui Ungariei, Matei Corvi, în epoca medievală a secolului al XV-lea, este o construcție semeață care domină cu superioritate întreg orașul, înălțându-se drept către seninul cerului, pe o creastă muntoasă, transformată în temelie trainică.
Obiectivul turistic se remarcă prin zidurile construite din calcar și patră de râu, prin tunurile sale unice, rectangularea și circularea, prin intermediul cărora puteam cerceta depărtările, prin diferitele fresce sau spații vaste, destinate locuirii, ospețelor sau chiar încarcerării deținuților. În interiorul zidurilor sale, castelul păstrează urmele trecutului, nealterate de trecerea iremediabilă a timpului, care farmecă profund vizitatorul dornic să afle cât mai multe informații despre obiectivul vizitat.
Am ajuns și la blazonul familiei Corvinilor, inscripționat cu un corb care ține în cioc un inel de aur. M-am gândit că cele două simboluri sunt foarte potrivite spațiului istoric în care ne-am aflat, corbul reprezentânt măreția, inelul - perfecțiunea, aurul - grandoarea.
A fost o experiență de neuitat care mi-a bucurat sufeltul și mi-a îmbogățit cunoștințele despre minunățiile țării mele așa că am hotărât să ne întoarcem și la anul viitor.