Limba română, întrebare adresată de sfeatcurodica, 9 ani în urmă

O compunere cu titlul In seara de Crăciun, urgent. Mulțumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de reberebeka99
9
                        In seara de Craciun

 
         A venit iarna ,iar odata cu ia au venit si sarebatorile mult asteptate.Zapada sa asternut iar o adiere racoroasa te inbie .Copii au iest la sanius si asteapta nerabdatori ca mos Nicolaia si mos Craciun sa le faca o vizita.
         Cand e bucurie timpul  zboara repede iar copii au uitat sa mearga acasa ca sa-si pregateasca ghetutele.Seara a venit intunericul domina peste satul adormit.
Asa cum era de astepta mos Nicolaie sia facut aparitia aducandule copiilor cumintii dulciuri iar celor obraznici o nuielusa.Cand dimineata a venit copiierau foarete bucurosi puteai sa citesti asta pe chipul lor .Au inceput pregatieire pentru  masa de ajun , cu mic cu mare dau o mana de ajutor. Mirosul  de cozonac si prajituri este imbietor , iar celebra reteta a bunici este delicioasa .Timpu zboara repede asa ca a venit timpul ca copii sa mearga cu colindul . Ulita satului este plina de copii care canta colinde ce te fac sa crezi ca ai ajuns in rai.Bucurosi se intorc la casele lor alaturi de parinti ,se aseaza al masa plina cu mancare .A venit timpul de vremea somnului.
         Dimineata copii merg la bradul inpodobit care ascunde sub el o gramada mara de jucarii,iar parinti se bucura alaturi de copii lor.


Alte întrebări interesante