Limba română, întrebare adresată de gabistoica1970p4ee7l, 8 ani în urmă

O compunere cu titlul început de toamnă de o pagina


carmen200619379: coroana?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de carmen200619379
3
Frunzele de diferite culori au umplut srazile orasului norii grii si intunecati au aparut inlocuind pe cerul albastru de vara, vantul sufla printre copacii lipsiti de frunzele verzi de odinioara , bunicii au inceput sa culeaga roadele bogate. Copii sevgandesc la inceperea scolii care urmeaza sa vina cat de curand ,uni copii cu tristete in ochi , alti cu o bucurie imensa , dar eu am aceea bucurie si vointa aceea de a invata in ziua in care v-a incepe scoala. Imi amintesc ca in vara ne strangeam un grup de copii afara si ne aduceam bidonase micute si le umpleam cu apa , apoi ne udam, dsr nu e nimic ca a venit toamna pentru ca acum putem face un morman de frunzebsi apoi aa ne aruncam in vara el.
Bine ai venit Toamna!


Sper sa te ajute compunerea...si sa iei o nota mare

carmen200619379: am gresit la unele cuvinte
carmen200619379: *Copii se gandesc...*
gabistoica1970p4ee7l: Nu are nimic mss
carmen200619379: ok...cu placere
Răspuns de roxans
4
A sosit toamna. Știm cu toții ca e un anotimp așteptat totuși...Cerul devine din ce în ce mai fumuriu. Frunzele cad din copaci formând un covor multicolor și o priveliște deosebita. În fiecare dimineață un strat de bruma de așează pe pământul umed. Ne gândim ce sa facem,dar încă nu avem idee. Dacă am juca un joc ar fi super. E deja amiază, vremea se mai încălzește dar copacii tot goi rămân. Copii ies la joacă dar nu o joaca normală ci una vie,ca sa spun așa. Aduna frunzele și sar în mormanele acelea. Nu se pot opri. Am văzut ca sunt mai multe informații despre acest joc...Încercau sa se ascundă după frunze sau în copaci...Dar după cum știți copacii fără frunze nu mai sunt așa bune ascunzători. N-au ce face se vor juca altceva...Trecuse timpul,toată lumea sa bucura de minunatele frumuseți ale toamnei. Încercau sa stea la sfat cu o ciocolata calda și primitoare, dar tot mai bine era în casă la căldură căci totuși se lăsase rece.
toți Ne gândeam ca să mai rămânem puțin și așa am și făcut pentru că nu ne mai luam ochii de la natura descoperită. E prima oară când toamna ne face o surpriză plăcută și Și totuși face ca să o iubim mai mult. Toamna e ceea ce ne dorim. Am așteptat de foarte mult timp momentul venirii ei.

roxans: Sper sa Îți placa!
Alte întrebări interesante