Limba română, întrebare adresată de buzaiji1, 8 ani în urmă

o compunere cu titlul: O asepta un cuibar racit va rog imi trebuie foarte tare !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
7
O astepta un cuibar răcit

O randunica foarte harnică avea o familie foarte frumoasa , un soț si doi pui destul de maricei. Ea le asigura mereu puilor sa nu le lipsească nimic ,bineînțeles si sotul ei.
Intr-o zi ,de dimineața era rândul ei sa plece din cuib pentru a gasi demancare puisorilor,sarcina soțului fiind sa ii scoată sa învețe puii sa zboare.
A plecat linistită stiind ca puii sunt in siguranță alaturi de tatăl lor.
A cautat foarte mult ,viermisori si unele semințe, pe care le-a gasit cu mare greutate.
Între timp , lectia de zbor a puilor era extrem de dificilă deoarece puii erau la inceput si se descurcau foarte greu.Tatăl lor era vigilent , însă dădeau târcoale foarte mulți ulii prin preajmă. Tatăl s-a hotărât sa se întoarcă cu puii la cuibar si pe când erau destul de aproape trei ulii agili s-au năpustit asupra lor si i-au insfacat pe toți trei.
Cuibul era gol de multă vreme, iar spre disperarea randunicii , atunci când in sfârșit s-a întors acasă a găsit cuibul gol si rece .Din păcate o astepta un cuibar răcit si părăsit. A plecat in căutarea lor prin împrejurimi insa nu i-a mai gasit si s-a întors la cuib. A trecut o săptămână, apoi alta si i-a tot asteptat sa se întoarcă, însă randunica nu a mai mancat nimic si s-a stins din viață in cuibarul răcit, asteptând zadarnic sa se întoarcă familia ei.

buzaiji1: multumesc foarte mult
Rodi11: Cu placere ☺
Alte întrebări interesante