Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

o compunere cu titlul ,,O plimbare cu trenul".folostit urmatoarele cuvinte:excursie,acceleratul,veselie,inserarea muta,glasurimici,ascunzisuritainice,calatorie de neuitat.
Orientati-va dupa ideile;Dorinta de a calatori,Ziua calatoriei,Intamplarii,Impresii.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iulianiuli
7
                                           O plimbare cu trenul
             Eram la școală. Doamna învățătoare ne-a anunțat că următoarea zi aveamsă mergem cu acceleratul într -o excursie. Toți copiii au fost extrem de fericiți laauzul spuselor doamnei învățătoare.
           Următorea zi, în tren era o foarte mare veselie. O fetiță a întrebat
-o pedoamna învățătoare unde aveam să ajungem. Doamna îi spuse că totul avea săfie o surpriză.Trenul luxos zbura cu noi printre câmpii care păreau de smarald. El avea scaune moi, acoperite cu catifea roșie. Pe dinafară, trenul părea mic, însă pedinăuntru parcă era o gigantică casă alergătoare și lungă.Ajunseserăm. Doamna ne spuse cu glasul ei catifelat că eram în OrașulSmaraldelor. Nimeni nu înțelese ce vroia doamna să ne spună, până când... eu,nesigură, am întrebat-o dacă cumva spusele dumneaei însemnau că ne aflam în pădure. Auzeam mii și mii de glasuri mici. Copiii își aduseseră caiete pentru a nota tot ce spunea doamna despre oraș.Dumneaei ne arătă ascunzișuri tainice. Înserarea mută ne dădea de înțeles în mod discret că a sosit timpul de plecare. Copiii abia au reușit să se desprindă de Orașul Smaraldelor și să își ia larevedere de la minunățiile de acolo. Pentru toți a fost o călătorie de neuitat!

Sper ca te-am ajutat!Succes la scoala!

iulianiuli: Cu placere!
iulianiuli: Da,multumesc
iulianiuli: Multumesc :*
Răspuns de AndreeaTrofin14
2
Era o zi frumoasa de vara . Era intr-o zi de vineri.  Impreuna cu cei mai buni prieteni ne-am gandit sa facem o mica excursie in Italia cu trenul accelerat! Noi eram foarte veseli pentru ca urma sa mergem cu trenul intr-o calatorie de neuitat ! 
Eram in tren si noi povesteam unele lucruri la care radeam . Atunci se auzeau niste glasuri mici in tren . Mai ales ca era si noapte . Ne-am dus sa vedem ce se aude . Era doar o mama cu un copilas mic de numai un an ! Noi ne doream foarte mult aceasta calatorie pentru ca nu mai fusesem asa departe niciodata! Cand am ajuns prietenul meu s-a impiedicat de scara de la tren si sa lovit la genunchi rau . Am luat servetelele si am inceput sa-l badajez pentru ca mai aveam cu mine un bandaj. Ne-am plimbat foarte mult . Acolo am stat 1 luna si am vizitat foarte multe locuri. Am vizitat Colloseul am fost la mare ... Aceasta excursie a fost de neuitat si data viitoare am hotarat ca vom mai merge ! 

Alte întrebări interesante