Limba română, întrebare adresată de ioanamihailescu0741, 8 ani în urmă

o compunere cu titlul "O zi de primavara" si in 15 randuri in care sa aiba figuri de stil si imagini artistice.

Va roggg urgent dau COROANA​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ginutzagina23
1

Răspuns:

Explicație:

Soarele blând de primăvară cuprinde natura adormită cu brațele sale luminoase. Dornic să împartă bucurie și speranță, își plimbă strălucirea peste pământul zbicit. Cu atingerea-i vrăjită dezmiardă firișoarele de iarbă și le anunță să se pregătească de răbufnirea verde. Subțiri și mlădioase, firișoarele scot căpșorul din pământ și se îmbăiază în valul călduț de lumină al mândrului soare.

Păsărelele felurite prind de veste că soarele a dat tonul schimbărilor de primăvară. Zboară vesele din pom în pom și se joacă cu mugurii proaspeți ai copacilor. Din când în când, gustă din nectarul lor, iar de plăcere înalță triluri de bucurie și mulțumire că primăvara fermecată s-a instalat pe pământ.

Nici gândăceii și nici insectele nu rămân nepăsătoare la semnalele din cer ale discului de aur. Gândăceii ies din ascunzătorile în care s-au pitulat peste iarnă și-și expun corpurile microscopice razelor vrăjite ale soarelui. Insectele își întind aripile diafane, iar soarele cu atingeri blânde le dezmorțește și le colorează în curcubeie de culori. Când prind o pală de vânt, se lasă purtate spre înălțimi, de unde privesc cum natura începe să întinerească și să îmbrace straiele verzi ale primăverii.

Alte întrebări interesante