Limba română, întrebare adresată de Andrey45, 9 ani în urmă

O compunere cu titlul : Obiceiuri legate de mancare in toata lumea.

Va rog!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mady36214
3
                                    Obiceiuri legate de mancare din toata lumea
                 Romania,tara specificata in toata lumea pentru bunatatile care o reprezinta .
                  in Moldova sunt specifice sarmalutele calde pregatite de bunica pe cuptorul de piatra. In celelate regiuni ale tarii preparatele specifice sunt: mamaliguta cu branza, slanina afumata, carnati, porc etc . Bunicile uitate in sata indepartate din Romania pregatesc cele mai bune mancaruri specifice. Nu exista mancare mai buna ca la mama acasa. Nu trebuie sa lasam sarmalutele , mamaliga, branza ...pentru fast foodurile din ziua de  azi. Mai demult romanii nu stiau de MC donals sau de restaurante, dar cand veneau obositi de la munaca campului mancau o bucata de slanina si ceapa. Asta era mancarea lor de zi cu zi.
                   Aceasta este Romania. Nu uitati de ea si bunatatile pregatite de mama pentru stainetate. Macar o data pe an amintiti-va de mama sau bunica voastra care va asteapta cu mancarea calda.
SPER CA TE-A AJUTAT...daca nu iti place poti sa o mai modifici.,...succes
Răspuns de rostaspaul12
1
                  Obiceiuri legate de mancare in toata lumea
                 
              Mancarea difera in functie de obiceiuri,traditii si locuri.
              Mancarea este un  lucru firesc pentru fiecare om.Ne ajuta sa traim,in fiecare zi.Obiceiuri din alte tari.In Franta de exemplu sunt multe mancaruri rafinate pe care nu toti si le permit.Aici fiecare francez iasa la o terasa unde isi bea cafeaua si mananca un croissant ca mic dejun.In India una dintre mancarurile favorite ale indienilor este lipii cu curii.Aceste mancaruri sunt si in functie de cult,astfel la indieni unele femei tin post in unele sarbatori.In Romania exista mai multe mancaruri traditionale.Una dintre acestea sunt sarmalele facute in cuptor,invelite in foaie de varza murata sau verde.Sarmalele sunt apreciate si de turismul anual al Romaniei care vin pentru a vizita obiectivele turistice(SFINXUL)).Si romani apreciaza sarmalele de aceea aproape in fiecare saptamana un roman mananca sarmale.
           Eu ma mandresc cu Romania deoarece aici exista multe oiective turistice dar si mancare traditionala foarte gustoasa

Sper ca ajuta




Alte întrebări interesante