Limba română, întrebare adresată de AdyBenzar, 8 ani în urmă

o compunere cu titlul reciclarea plasticului

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Gafincudaniela626
20
Pentru natura reciclarea este ceea mai bună modalitate de a păstra oxigenul curat .Reciclarea plasticului este un lucru bun pe care toți ar trebui sa îl facă pentru a proteja natura si animalele .Pentru a ajuta planeta nu mai trebuie sa arunci gunoaie pe jos si trebuie sa reciclezi plasticul ,hârtia etc!!

Gafincudaniela626: Coronița?
AdyBenzar: stai so citesc
Gafincudaniela626: ok
AdyBenzar: daca era mai lunga iti dadeam dar nu e scuze data viitoare sa le faci mai lungi ok?
Gafincudaniela626: ok
Răspuns de Alexandranikk
24
Reciclarea plasticului

În zilele noastre poluarea a devenit o problema foarte gravă la nivel global. E îngrozitor câte deșeuri, chimicale, pesticide ajung in apele, aerul și solul planetei noastre.
Plasticul este un produs de natură anorganica, organică sau mixtă cu multiple utilizări, este unul dintre cele mai folosite materiale, de la mâncare la materiale de construcție toate sunt ambalate in plastic. Deși exista puncte de colectare, multora le este greu sa recicleze ori nu își dau seama de gravitatea situației. Acestui material ii ia peste 100 de ani sa se degradeze. Energia economisită prin reciclarea unei sticle de plastic alimentează un bec de 60w timp de 6 ore. Reciclarea plasticului reduce consumul de apă și reduce generarea CO2 de 2,5 ori. De asemenea, la o tonă de plastic reciclat se economisesc intre 700 și 800 de kg de petrol.
Lumea trebuie sa conștientizeze aceste lucruri și sa devină mai responsabili când vine vorba de reciclat. Chiar dacă nu sortează gunoiul, măcar sa nu-l mai arunce in natura. Dacă ne gândim bine, făcând rău planetei, ne facem și noua.
Consider ca orice sticla reciclata ajuta la însănătoșirea planetei, chiar dacă “cu o floarea nu se face primăvară”, e mai bine sa facem pași mărunți in acest domeniu decât sa stam pe loc.

AdyBenzar: Tine-o tot asa cand o sa mai am nevoie!!
Alte întrebări interesante