Limba română, întrebare adresată de FunnyMan15, 9 ani în urmă

O compunere cu titlul ,,Stelute de nea'' de 15 randuri in care sa folositi expresiile:roi usori de fluturi albi,floare mica si rotunda,o minune de o secunda,stelute mici si argintii,fulgul abia nascut a fost luat de vant sa colinde lumea,dansul ametitor si cerul a inceput sa cearna.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LoveCake11
1
Stelute de nea...
Eram la ora de lectura.Era la inceput de iarna.Nu cred , am vazut un fulg .Peste cateva min. incepu a cerne un roi usor de fluturi albi.Erau a mari. Unul semana cu...o floare mica si rotunda.Dar se opri dint-o data .Eram suparata si imi parea rau ca nu mai ninge.Zici ca era o minune de-o secunda.Dar ce frumos aratau .Erau niste stelute mici si argintii.Am mai coborat unul.Se vedea ca fulgul abia nascut a fost luat de vant sa colinde lumea.El practica un dans ametitor.Dar cerul a inceput sa cearna din nou.



Sper ca t.am fost de ajutor.;)))

FunnyMan15: da multumesc
LoveCake11: ms .mult mult mult mult
Răspuns de Elena551
2
Iarna si luna Decembrie au venit de aproape 10 zile pline.
De ieri STELUȚE MICI SI ARGINTII au inceput sa cada incetisor pe pamant , DANSUL AMEȚITOR SI CERUL AU INCEPUT SA CEARNA cu mii si mii de stele mai sclipitoate ca noaptea. Fulgul este o FLOARE MICA SI ROTUNDA sclipitoare si frumoasa , pe care ai admirao zi si noapte.
Dintr-o data s-a oprit. Copii pândeau la geam ca sa vada daca incepe iar sa ninga.
Se facuse seara , erea ora 19:30 , pe cer se vede FULGUL ABIA NASCUT LUAT DE VANT SA COLINDE LUMEA plina de bucurie si sperante. Din pacate cativa fulgi mici de dot au apucat sa cada pe pamant, a fost O MINUNE DE-O SECUNDA.
A doua zi , toti copiii din acest sat au observat ca pe cer se vedeau o multime de ROI USORI DE FLUTURI ALBI care cadeau cu milioanele din vazduhul albastru !!







Sper ca ti-am fost de ajutor, am facut tot ce-am putut.

Elena551: cu placere , nu ai pentru ce !:)
FunnyMan15: ms
Alte întrebări interesante