Limba română, întrebare adresată de damarisgabriel, 9 ani în urmă

o compunere cu titlul ' toamna de la fereastra mea
urgent!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pisi331
9
toamna. Cel mai frumos anotimp in care nu este nici cald dar nuci rece.
intr-o zii priveam de geam uitanduma cup picaturile de ploaie . ma uitam la ele si, faceam itreceri care cade prima. Eram asa de plictis, nu aveam ce sa fac..
De o data s-a auzit o bataie in geam. am terarit, seperiaa am itrebat:
-Cine e ??
-Sunt eu, mama natura. am venit sa ti povestesc despre tomna, despre cantecul ploii, despre povestea frunzelor cazute, despre tot ce exista in natura toamna. Dar cel mai inportant, despre povestea timpului. ascultama bine si privestema.
-ascult si privesc.
-padure,copaci, campii, dealuri, este tot ce ne n conjorw. dar timpul este pretios, o data irosit nul mai vezi inapoi. sati spun eu ceva de el, trebuie sa stii cum sal folosesti. faa ce fac si eu uitatate pe geam la tot ce te inconjoara si faa un tablou. dupa aia eu il voi lua si cand te vei duce a doa zii la scola iti vei da seama unde este.
Zis si facut. fata lua acoarelele di panza si incepe a picta. dupa ce a terminat zana veni il lua si il ascuse.
a doua zii fata se duse la scoala si il vazuse pus pe perete in clasa. atunci a realizat ca timpul este pretios di apirdut timpul pe un twblou expus.

pisi331: SPER CA TEAM AJUTAT. ma pui ca cel mai inteligent raspuns ??
Răspuns de lilao
15
Era o dimineata racoroasa de toamna .Prin perdeaua de nori mai patrundea cate o raza mai indrazneata de soare .Vantul mai puternic acum mi-a deschis larg fereasta si mi-a bagat in camera cateva frunze uscate care au alunecat usor pe podea.M-am dus sa inchid fereastra dar m-a furat peisajul acela tomnatic care-mi dadea o stare de tristete si de bucurie in acelasi timp.De sus ,de la fereastra vedeam cum se pleaca pomii in fata temutului vant parca rugandu-se sa nu ii lase golasi de frunzele lor ruginii si aurii.Dar el era necrutator si la fiecare adiere smulgea minunatele frunze care parca dansau cu gratie inaltandu-se ametitor spre geamul meu si-apoi plutind usor in jos spre pamantul umed.Cativa stopi de ploaie mi-au atins obrazul ,apoi a inceput o ploaie marunta specifica toamnei .Frunzele cazute pe jos acum erau lipite ,unele de asfalt, altele de pamantul ud si rece .Pe cer nu se mai vedea nici o urma de raza de soare ,nori nu mai aratau ca o perdea ,erau acum ca o patura groasa si gri.Ma uit iar in jos si vad umbrelele cum s-e deschid una cate una .
Alte întrebări interesante