Limba română, întrebare adresată de maresliliana22, 8 ani în urmă

O compunere cu titlul Totul va fi bine de 15-20 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Romanu22
1

Răspuns:

Totul va fi bine

Explicație:

A fost o zi simpla de noiembrie.Soarele nu rasarise inca pe cand a sunat alarma,iar exact ca acesta,natura parea inca sa doarma,sa viseze,iar acest peisaj ma facea parca sa imi doresc acelasi lucru.

Am iesit afara pentru a putea merge in statia autobuzului,urmand sa ajung la scoala.Vantul batea slab,dar rece,iar toata lumea parea posomorata.Odata ce am ajuns in statie,doi dintre colegii mei de clasa m-au salutat,iar din vorba in vorba,am aflat ca urmeaza sa dam un test la chimie.

De indata ce mi-au spus aceste lucruri,m-am panicat foarte tare.Testul urma sa fie dat din ultimele trei lectii,dar eu din cauza unei raceli,nu am reusit sa fiu prezent decat la primele doua.

Ajuns la scoala,am inceput sa imi rog colegii sa ma ajute,in special pe cei care se descurcau atat de bine la chimie,dar fara folos.Nu reuseam sa inteleg nimic.Andreea,colega mea de banca,vazand ca am inceput sa am emotii,imi spuse: -Adi,nu te panica,totul va fi bine! mi-a spus ea zambind.

Desi ea incercase sa ma ajute,nu ma puteam concentra la nimic altceva.Timpul trecea grabit,iar eu,ma emotionam tot mai tare.La prima ora trebuia sa mergem in sala de sprot,domnul profesor ma vazuse putin preocupat,iar apoi m-a intrebat:

-Adi,ce ai patit?

-Nimic,domn' profesor. i-am raspuns eu incercand sa schitez un zambet.

-Te preocupa ceva,dragul meu.Se vede pe ochii tai.Este vreo problema? a insistat el.

-Nu,domnule profesor.Imi fac doar griji pentru testul la chimie.Nu sunt pregatit,iar ora viitoare trebuie sa il dam.Nu stiu ce nota o sa iau si ma gandeam doar la asta.

-Of,of!Asa multe griji pentru un test... Uite,Adi,nu te pot ajuta cu asta,dar pot sa te las sa repeti ora asta.Du-te pe banca,stai si invata si totul va fi bine.

-Multumesc mult pentru ajutor!Chiar apreciez!

Am plecat grabit sa incerc sa invat acea lectie.Teoria parea simpla,dar problemele erau de neinteles.M-am straduit toata ora,dar nu am inteles cum se fac toate acele proble,iar,in momentul in care clopotelul a sunat,am crezut ca toata lumea se termina.

Am urcat inapoi scarile pana in sala de clasa,timpul trecea repede,dar indiferent cat de mult stateam si priveam caietul,nu reuseam sa inteleg modul de rezolvare al calculelor.

Timpul trecea repede,iar atunci cand clopotelul sunase in semn de incepetul orei,doamna profesoara a intrat in sala,cu catalogul,penarul si testele in mana.

Inainte de a distribui subiectele,dansa ne intreaba:

-Este cineva care are vreo nelamurire pe care ar vrea sa o puna la punct inainte de a va distribui lucrarile?

Desi rusinat,am ridicat mana si am spus:

-Doamna profesoara,eu nu am putut sa inteleg... Am incercat sa invat,dar chiar nu am inteles,imi mai puteti explica o data?

-Desigur,Adi,tu vei da testul peste o saptamana pentru a putea invata lectia pierduta. mi-a spus dansa cu un zambet care emana atata caldura.

-Serios? Nu va suparati? am intrebat eu.

-Nu am motive,dragul meu. Stai linistit,am sa iti explic si am sa iti arat cum se procedeaza si totul va fi bine...

Alte întrebări interesante