Limba română, întrebare adresată de andrei242, 9 ani în urmă

o compunere cu titlul zapada si ghicei de 10 de randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cristianiulia1
0
Zapada si ghioci!

1.Era o zi frumoasa de primavara. Afara inca era un start micut de zapada. Peintre fulgusorii ce se topeau usor usor rasarise 3 ghiocei. Ghioceii erau foarte micuti si dragalasi.
2.Totul in jur era foarte fumos: copacei infloriti, zambilute si multe alte flori au iesit la soare din pamantul cel rece, pentru asi incalzi micutele petale colorate. Albinutele cele foarte harnicute plecasera din zori pana seara sa culeaga polen pentru miere cea dulce. Deodata se auzira un sunet: Eu sunt cel mai frumos! Ba nu, eu sunt cel mai frumos. Ba chiar gresiti foarte mult, eu sunt cel mai frumos pentru ca am iesit primul si sunt cel mai mare! Atunci ia-m vazut pe ghiocei certandu-se. Am spus...Stop! Nu va mai certati atat! Deodata rasarise un ghiocel micut si frumusel! El spuse: Cine se cearta atat de tare??? Era o liniste total a in jur. Nu conteaza cine este mai frumos, conteaza ca iarna cea friguroasa a plecat si ca noi am iesit la lumina soarelui.
3.Asa din spusele acestuia pe ghiocei nu ia mai interesat cine este mai frumos, ci ca este mai important sa fie in viata. Stratul cel mic de zapada sa topit. Multe flori au mai inflorit si primavara multe, multe bucurii a adus. Ce frumoasa este primavara!!!
Alte întrebări interesante