Limba română, întrebare adresată de AdYLp1, 8 ani în urmă

O compunere cu urmatoarele cuvinte.
Cascadorie; auzit; alee; geografie; autobuz; minerie; cauta; bogatie; decembrie; idee; palarie; autotrofa; aceea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
2

  Excursia mult visată de elevi a fost aprobată de doamna dirigintă. Aceștia au auzit de la dânsa în ora de limba română că se va organiza pe 21 octombrie și  va căuta o pensiune frumoasă unde să fie toți cazați o noapte.

   Ziua aceea a sosit, iar toți elevii erau pregătiți cu ghiozdanele în spate și așteptau autobuzul care să îi ducă la locul stabilit. Profesorul de geografie, doamna dirigintă și profesoara de biologie îi însoțeau. Alina și Cristina, erau cele mai bune prietene. Învățau bine și erau pasionate de marea bogăție a lumii înconjurătoare și de aceea, ascultau întotdeauna poveștile și informațiile spuse de profesori. Pe alee, în drum spre mină, profesorul de geografie spunea că mineritul (nu există 'minerie') este o ramură a industriei foarte importantă. Profesoara de biologie le explica mai bine copiilor de clasa a V-a cum se înfăptuiește hrănirea autotrofă la plante.

    În timp ce profesorii povesteau, unei colege i-a venit o idee și a făcut o cascadorie pe un trunchi mare de copac. Într-un moment de neatenție aceasta s-a dezechilibrat și a căzut. Copiii au alergat spre ea să o ajute.

-Claudia, Claudia, ești bine? Nu plânge, stai liniștită, imediat îi chemăm pe profesori!

Profesorii au venit cât au putut de repede și, din fericire, nu era nevoie de intervenția medicilor. Claudia doar își zgâriase genunchiul și plângea după pălăria ei nouă. Totuși, nicio urmă de vreo pălărie.

  Incidentul a fost repede uitat, iar atmosfera plăcută s-a restabilit între elevi și cadrele didactice. Profesorul de geografie a anunțat o a doua excursie pentru luna decembrie, la care speră să participe mulți elevi și tot el a găsit pălăria Claudiei într-un copac.

  A fost o excursie frumoasă în care am învățat mai multe despre industrie, despre biologie și despre evitarea cascadoriilor periculoase!

Alte întrebări interesante