Limba română, întrebare adresată de Anita06, 9 ani în urmă

O compunere: D ce sunt importante regulile in scris, regulile ortografice!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de smaralda
2
Regulile in scris sunt importante deoarece,daca nu lasam spatiu intre cuvinte formam cuvinte,negative,cuvinte care reprezinta anumite prostii.
De exemplu:Daca scrii asa:Mda ca,cam pe el il alegem,daca nu pui virgula sau nu lasi spatiu intre cuvinte formeaza anumite prostii.
Regulile ortografice SUNT IMPORTANTE pentru om/copil,deoarece nu poti sa-ti dai seama ce cuvinte spui.


Răspuns de Utilizator anonim
3
Limba romana este o limba ca oricare alta,daca stam si ne gândim nu este cu nimic mai deosebita ca alta limba precum engleza,franceza etc. In limba romana ca in alte limbi străine exista reguli de gramatica,de ortografie care ajuta la scrierea corecta in limba romana. Cu siguranță aceste reguli au un rol foarte,foarte important atât in vorbire cat si in scriere deoarece daca nu le respectam se poate înțelege cu totul altceva decât ceea ce vrem sa zicem.Nu este tot una sa zicem"Andrei,vino la mine!"cu propoziția"Andrei vino la mine!"oare de ce? Răspunsul este foarte simplu!Știm ca după un nume de persoana,oraș,tara etc se pune virgula iar după o strigare se pune semnul exclamării,asta este una din regulile gramaticale ale limbii romane. De multe ori contează si tonul,felul in care spui acel cuvânt ,nu doar ce spui deoarece nu e tot una sa zici"Ești tare "rea"" cu propozitia*"Ești tare rea",cuvântul rea nefiind pus intre ghilimele intelegandu-se ca vorbim serios,nu in gluma cu acea persoana. Regulile gramaticale si ortografice s-au inventat nu pentru ca nu au avut oamenii ce face,ci pentru a ne ajuta in vorbirea si scrierea limbii romane,de aceea este foarte important cum scriem,daca o singura virgula sau cratima uitam,propoziția poate fii înțeleasă greșit.
Alte întrebări interesante