Limba română, întrebare adresată de butiuioni, 8 ani în urmă

o compunere ddespre familia mea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anamariaheart
0

Familia as putea spune ca este un dar pe care îl primim de la nastere. Familia este cea care ne susține în fiecare moment al vieții mai bun sau mai puțin bun . Orice lucru s-ar întâmpla , familia este mereu aici și nu ne va părăsi niciodată.  Chiar dacă ai o mulțime de prieteni,  nu poți avea încredere ca aceștia vor rămâne cu tine , doar familia este cea care te sprijină  oricând ai nevoie.  De aceea pot spune ca fără familie ești singur . Trebuie sa ne iubim familia și sa învățăm sa o prețuim cât o mai avem .

Răspuns de laila55198
1

Familia mea

E frumoasa, e buna, grijulie mereu. Ea ma tine de mână și e îngerul meu . Mamica mea, maini de catifea ma mangaie cu drag , ma-ntampina în prag. Mamica mea pentru mine stea, imi cântă incetisor și imi spune,, somn ușor" !

E înalt și puternic ca un print din povesti. Ne jucam de-a de toate, cum tu nici nu gandesti . Taticul meu, jucaus mereu, ma poartă după gat, cu el nu mi-e urat. Taticul meu e ca un erou. Sau cavaler pe cal, taticul ideal. Are părul ca neaua, spune într-una povesti . Are doar vorbe bune, chiar și atunci când greșești.Bunica mea, glas de catifea, ma învață poezii și jocuri de copii. Bunica mea, merg în parc cu ea. În leagăn noi ne dam, cu creta desenam.

Pe genunchi el m-aseaza, sta cu mine oricând.

Și-mi explica într-una câte sunt pe Pământ.

Bunicul meu, înțelept mereu

orice l-aș întreba, răspunsul voi află.Bunicul meu, e dibaci, zic eu. Și in toate priceput, în toate neîntrecut.

Asta e familia mea, și la bine și la greu ei ma vor ajuta mereu❤


butiuioni: mersi
Alte întrebări interesante