Limba română, întrebare adresată de nicolaeprotopoovm4ae, 8 ani în urmă

o compunere de 1 decembrie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de karaw
15
1 Decembrie



Astazi, 1 Decembrie poporul roman sarbatoreste mare unire care a avut loc la Alba Iulia. 1 Decembrie este o zi sxtrem de importanta pentru toata lumea mai ales pentru mine. Imi iubesc patria, imi iubesc tara si pamanturile noastre pentru care multi din istorie si-au dat viata ca sa ramana ale noastre.
Am avut dusmani, inca avem insa Vlad Tepes, Mircea cel Batran, Mihai Viteazul si multi alti au reusit sa invinga celelate popare. Tara noastra, a fost din totdeauna o tara linistita. Nicio data nu doream razboi, yot ce faceam era sa ne aparam atat poporul cat si pe noi insine
Astazi, dupa parerea mea, cea mai importanta zi din an este sarbatorita de absolut toata lumea, atat cei din Tara Romaneasca cat si cei din Moldova si Transilvania! Daca stramosi nostri nu existau noi nu eram acum uniti ! Sa multumin celor care si-au dat viata pentru tara noastra si sa avem respect fata de tara !


sper \: ca \: te - am \: ajutat
Răspuns de EmiNgelA
13
1 Decembrie,ziua de basm care a unit România, se serbează si azi.Nu uitam ca 1918 ne-a unit ca pe niste frati.
Toti,uniti pornim la Alba Iulia să cinstim România Mare!Azi la Monumentul Eroilor ne aratam respectul fata de eroii ce si-au daruit viata României.Pe pământul strămoşilor traim noi si sarbatorim.Muntenii, Moldovenii si bravii nostrii moti s-au unit pentru binele tarii care ne primeste cu bratele deschise.
Caldura si atmosfera prietenoasa de aici ne face sa ne simtim ca in al doilea Rai!
Haideţi sa realizam ca inima noastra bate pentru tricolor!
Hai România Mare!



#RomâniaMare

Te rog coroniţa?
Alte întrebări interesante