Limba română, întrebare adresată de Andreea963, 9 ani în urmă

O compunere de 10-12 randuri in care sa descrii un peisaj de vara.
Multumesc :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Voleibalistanr2
14
                                           Vara
      Pe campul uscat de soarele dupamiezii incinse, regina verii,frumoasa caldurii, trimite cate o pasare sihastra cu gand de a gasi o oaza unde sa-si satisfaca setea aceea cauzata de atmosfera uscata.
  Mica fiinta da usor din aripile ei firave,sperand sa ii apara in cale o mica binecuvantare. Dar nu mai poate,este doborata de soarta ei cruda, cazand lin spre pamant.Pasarea zace pe pamant respirand pentru ultima oara aerul.
  Dar, niste pasi usori se apropie de ea..Era salvatoarea ei:o fata cu parul balai, cu pilea alba si cu o rochita verde.Se apleaca catre ea si o ridica cu blandete.Fata observa ca nu se simte prea bine acea micuta pasare.O ridica si o duce la ea in casa unde ii da o cescuta cu apa si cateva boabe de grau. Micuta incepe sa dea din aripi.Soarele nu mai este un personaj negati pentru ea. Acum soarele ii mangaie cu grija aripiaoarele.

Voleibalistanr2: ce clasa esti, andreea?
Andreea963: Clasa a 5-a.
Voleibalistanr2: si eu. dar la tine pe cont arata ca ai 13 ani
Andreea963: am fost data la 8 ani :)
Răspuns de mili14
5
Vara este cel mai minunat si insorit anotimp. In aceasta perioada cerul e mai senin si copacii mai verzi. Fructele sunt socoase si gizele sunt jucause. Masinile sun cele mai agitate deoarece e timpul vacantelor de vara la plaja si alte locuri frumoase. In paduri cita toata ziua orchestra pasarilor. Ce ar putea fi mai frumos? SPER CA TIAM FOST DE AJUTOR!
Alte întrebări interesante