Limba română, întrebare adresată de danieldumitru94, 9 ani în urmă

o compunere de 10 15 randuri in care sa argumentezi ca textul studiat apartine speciei pastel
In compunerea ta trebuie
-sa prezinti doua trasaturi ale pastelului prezente in textulcitat
-sa ilustrezi cele doua trasaturi cu exemple adecvate din text
-sa redactezi un continut adecvat cerintei formulate -sa respecti limita de spatiu indicata Va rog urgent multumesc va ofer 150 + 200 +15 puncte va rog din nou mai repede multumesc..............................?
\

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ElenaRaluca18
8
Scrii definitia, apoi incepi asa
    Opera.......scrisa de....apartine speciei lirice pastel intrucat descrie un colt din natura (peisajul)......si..(ce mai contine peisajul)......cu ajutorul figurilor de stil.
    Tema poeziei face referire la.....si este intarita de prezenta unor mijloace artistice dar mai ales de titlul care exprima.........
     Descrierea este modul de expunere dominant, poezia putand fi organizata in....tablouri.(de regula aceste tablouri semnifica strofele daca sunt prezentate lucruri diferite in stofe, sau poat semnifica anumite momente ale zilei)
    Tabloul.......exprima ............fiind identificate imaginile artistice...........care.............si unele figuri de stil precum............(vorbesti despre fiecare tablou)
    Mai mult, cromatica, o alta trasatura a pastelului, este sugerata de.......( deobicei de culorile predominante in poezie)
    In plus, se observa faptul ca predomina grupul nominal( substanti- adjectiv), trasatura a descrierii, dar intalnim si verb e care dinamizeaza in finalul operei cadrul. ( dai ex de epitete si de verbe)
     Asadar, opera.......este un pastel, fiind descr4is................si identificandu-se trasaturi ca...........

Asta e o schema care se poate aplica la toate pastelurile............sper ca ti-am fost de ajutor.

Achi1234: Ai scris un intreg roman =))))
Alte întrebări interesante