Limba română, întrebare adresată de victor, 9 ani în urmă

O compunere de 10-15 randuri in care sa includeti doua interjectii de adresare si trei onomatopee.Folositi dialogul si naratiunea ca moduri de expunere si
introduceti doua personaje din lumea animala. Intitulati compunerea intr-un mod sugestiv.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Panda
21
Pisicuta *Era o dimineata dogoratoare de vara, soarele nici nu-si deschise bine ochiii ca razele sale patrunsera prin copacii din padurea deasa. *-Hei, tu! Striga un copil, care se apropia incet de un urs. -Mor, mor! Replica ursul, care, nedumerit, se intoarse la tufisul cu mure. -Alo, ma aude cineva? Intreba copilul, vazand ca ursul nu il baga in seama. Imediat venira si raspunsurile, care il luasera in surprindere pe micul copil. -Piu, piu! Se auzi un pui de un galben-auriu, a carui pene străluceau in lumina orbitoare a soarelui. -Ce-ai, copile? Intreba puisorul timid, iar copilul se intoarse. -Puiule! Pisica mea s-a urcat in copac, am nevoie de ajutorul tau sa o dau jos! Puiul tacu, apoi piui, si o ciocanitoare aparu. Aceasta batu cu ciocul in trunchiul copacului, iar pisica, speriata, sari jos. -Miau, miau! Vreau acasa! Miorlai pisica, si sari in bratele copilului. *Copilul multumi celor doua pasari pentru ajutor si iesi din padure, indreptandu-se spre poienita unde el si parintii lui luau picnicul. Era fericit caci isi gasise pisicuta, si decise sa nu o scape iar din ochi. (Acolo unde am pus * inseamna ca trebuie sa pui alineat, sunt le tableta si nu pot sa le pun. Sper ca iti place.)

Panda: Apropo, in caz ca te intreaba, onomatopeele sunt piu, mor, si miau, iar interjectiile de adresare sunt hei si alo.
victor: ms mult
luizaghemis: ms mult
Alte întrebări interesante