Limba română, întrebare adresată de alexvali2014, 9 ani în urmă

O compunere de 10-15 randuri in care sa relatezi o intamplare petrecuta in vacanta de primavara(reala sau imaginara, no copy +paste pls)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
164

* Cerință:

  O compunere de 10-15 rânduri în care să relatezi o întâmplare petrecută în vacanța de primăvară (reală sau imaginară).

* Titlu:

                                   ''Raul buclucas''  /  ''Mica aventura''

* Răspuns:

  • INTRODUCERE

 Era o zi frumoasă de vacanță de primavară, în care stăteam împreună cu câțiva prieteni pe marginea unui râu de munte și admiram apa învolburată și crestele înalte, golașe, care mai aveau pe ici-colo pete de zăpadă.  

  • CUPRINS

  Soarele încălzea ușor cu puterea unui foc de aprilie, dar pe cer, dintr-o dată,  au început să apară câțiva nori destul de negri. Am decis să plecăm spre casă, așa că fiecare și-a strâns rucsacul și ce mai avea cu el. Fără să ne dăm seama, o fată din grupul nostru s-a dus să ia ceva de lângă râu și din greșeală, i-a alunecat piciorul și a căzut exact unde apa se învolbura mai tare. Am auzit-o strigându-ne să o ajutăm, deoarece nu știa să înoate. Era foarte panicată și tremura de frig și spaimă. Am ajuns la ea cât am putut de repede și împreună cu un băiat care văzuse și el ce se intamplă, am scos-o pe mal.  

  Din fericire, totul a fost mai mult o sperietură groaznică, prietena noastră nu pățise nimic, dar s-a speriat când a văzut că apa curge cu putere și i-a fost teamă că zgomotul puternic al acesteia să nu-i acopere vocea și să nu o auzim.

  • ÎNCHEIERE

   A fost momentul în care am realizat ce se putea întâmpla dacă nu interveneam repede, iar aceasta, pot spune că m-a maturizat, așadar, gândesc altfel acum.

______________________________________ _ _ _

*** Răspunsul utilizatorului meyoung, corectat și repostat ***

Alte întrebări interesante