Limba română, întrebare adresată de Alexia1123, 9 ani în urmă

o compunere de 10-15 randuri in care sa surprinzi marea la rasaritul soarelui

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marele12345
2
  Cele mai frumoase fotografii sunt cele cu apusurile si totusi sunt intrecute de cele cu rasarituri . Tablourile sunt si ele de admirat . 
   Cum sa nu - ti placa un tablou in culori de pastel cu un rasarit portocaliu , care se incinge intr - o mare in mijlocul unor stanci dand forma unei plaje . Sa locuiesti intr - un apartament si sa te trezesti simtind razele calde ale rasaritului cum iti mangaie fata , atunci esre inevitabil ca va fi o zi cu adevarat minunata . 
   Rasaritul este mesagerul Diminetii si cu toate astea el este cel care coloreaza marea si tot ce este in jur , el ne pune intr - o buna dispozitie si ne face mai energici , ori ca suntem la lucreu , la scoala sau afara la joaca . 
   Mereu rasaritul va fi minunat indiferent de faptul ca - l vedem in poze , picturi sau in realitate , rasaritul tot colorat va ramane .

Răspuns de smileface
0
                                              Marea la rasaritul soarelui
   
   Un copil de vreo 6 anisori statea mereu la marginea oceanului dar niciodata nu reusea sa inteleaga de ce mereu dimineata rasare parca din pamant o bila mare si galbena , care trezeste natura la viata si uneori sa ii faca pe oameni sa nu iasa afara din casa.
         Baietelul mai avea o nelamurire , cum de ziua apare soarele si noapte luna ? de ce nu era invers ? 
 Copilul daduse fuga la bunicul sau , si il intreba , ca sa inteleaga si el mai bine de ce Dumnezeu nu a facut invers , si fie luna in loc de soare .Asa oamenii nu mai erau nevoiti sa isi petreaca zilele cu soare in casa, caci va fi luna . Iar aceasta nu ne face niciun rau . Ea adoarme natura , afara este racoros , vietatile dorm, iar oamenii la fel .
               Bunicul nu putea sa ii raspunda , pentru ca nici el nu stia sa dee o explicatie prea buna asa ca i-a spus:
                -Nepoate , nu noi am decis asta, ci Dumnezeu , du-te la el si intreaba-l , sau daca nu .. du-te dinou la marginea oceanului cand va fi rasaritul si priveste natura intr-un alt sens , pentru ca atunci iti vei da seama de ce Dumnezeu a decis asa..
                                                                      Sper ca te-am ajutat (Desii poate sunt mai multe randuri .. ) 

Alte întrebări interesante