Limba română, întrebare adresată de lisa13, 9 ani în urmă

O compunere de 10-20 randuri cu titlul. la castel

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnneMary10
67
                                               La castel

Plecasem in cautarea prietenilor mei pierduti in padure. Ne ratacisem dar era usor sa ne gasim unul pe altul deoarece inca nu se intunecasera.Tipam din celalalt colt al padurii , ei neauzindu-ma. Mergand in continuare spre cautarea tovarasilor mei am dat de un loc pe care nu-l cunosteam.Se pare ca la sfarsitul acestei paduri se afla un castel.Am urcat pe scara aflata langa acesta pentru a ma putea urca in turn. Am urcat acolo si fiind la mare inaltime credeam ca o sa-i vad. Am vazut ca acolo se afla si un corn. Am suflat in el,sperand sa-si dea seama ca sunt eu.Intr-un final au venit si ei la castel , reintalnindu-ne. Impreuna cu ei ne-am decis sa intram in castelul parca parasit.Cand am intrat totul era superb , ca un adevarat castel din basmele citite in copilarie. Minunati,ne-am dus mai departe sa vedem ce se afla acolo. Cand era sa urcam pe scari , pe poarta castelului intra un print , cel din poveste. In acel moment m-am trezit si mi-am dat seama ca este doar un vis. Ziua urmatoare am creat chiar eu o compunere despre acest minunat vis al meu.

lisa13: ms
AnneMary10: cp
Răspuns de TheAirForceOne
52
                       La castel
   Intr-o zi frumoasa de primavara, eu si parintii mei am pornit spre munte. Era o priveliste atat de frumoasa, mai ales tufisurile si copacii verzi. Am deschis un pic geamul si am simtit mirosul mirific de verdeata care ma inviora.
   Am facut o oprire la benzinarie, sa mancam si sa alimentam masina. Dupa catva timp, ne-am reintors pe autostrada care ducea spre Sinaia. Pe seara, am ajuns la destinatie. Cerul este rosiatic si frumos. Ne-am cazat la hotel, am aranjat hainele in dulape, am mancat de seara si ne-am culcat.
   A doua zi, dis-de-dimineata am pornit spre Castelul Peles. Aerul de la munte se simte puternic. Paraul curge cu un freamat incontinuu. Am platit un bilet, iar in curtea castelului, am facut poze langa statui. Eu m-am catarat pe un leu. Am intrat inauntru.
  Este foarte frumos. Multe incaperi se aflau in castel. Am fost intr-o sala cu multe scaune, unde trebuia sa inceapa un concert de opera. Am mers mai departe pe covorul rosu. Am fost intr-un dormitor cu o masa veche si un pat vechi. A fost atat de frumos.
  Pe la ora doua am pornit spre hotel. A fost o zi superba!

   

Alte întrebări interesante