Limba română, întrebare adresată de indi, 9 ani în urmă

o compunere de 15-20 randuri,care sa aiba ca moduri principale de expunere dialogul si monolgul.Tema compunerii este: problemele adolescentei


Ciubu: Este cv dacă scriu despre adoleşcenţii care poluează natura?
indi: probabil...trebuie scrisa despre problemele pe care le au adolescentii
Ciubu: O să-mi încerc puterile :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ciubu
1
  Era o zi frumoasă de vară. Soarele strălucea puternic peste pământ.Apa curgea lin la vale, cu peştişori jucăuşi care săreau de colo-colo.Pe alei, oamenii îşi adunau gunoaiele, chiar şi pe cele care nu erau ale lor.Fabricile aveau măsuri, pentru a oprii cu mult mai mult poluarea.
   Asta este o lume în care doar ai putea visa.În zilele noastre, nu maşinăriile distrug poluarea, ci adoleşcenţii.Problemele lor sunt că cei mai mulţi, nu învaţă, nu ştiu cum să fie educaţi, aşa că aruncă gunoaiele peste tot, nepăsându-le de cei de lângă ei.Altă problemă a lor este fumatul.Pe lângă că te afectează pe tine, îl afectează şi pe cel de lângă tine.''Fumatul omoară încet şi dureros''.Aşa spunea un vechi proverb.
  Tot de la ei vin şi problemele  legate de natură.Unii poate chiar nu  ştiu ce fac, dar trebuie să ia aminte că din cauza lor, planeta moare.Adoleşcenţii sunt în mare parte răi, dar nu chiar toţi.Ei înjură zilnic, şi asta îi va afecta în viitor.Fiecare are dreptul la adoleşcenţă, dar trebuie să ştie s-o controleze.

Sper că e corect.Unde ţi se pare greşit corectezi :)

indi: moduri dde expunere dialog si monolog ;) dar mersi oricum
Alte întrebări interesante