Limba română, întrebare adresată de abu1cs, 9 ani în urmă

o compunere de 15 30 de randuri desppre rolul soclii in viata unui tinar

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de purcarumonica57
1
Școala îi pregătește pe tinerii pentru intrarea în societate. O integrare deplină socială și profesională. Școala este o societate în miniatură, un laborator care servește tânărului lecții despre viață, pentru ca apoi să nu resimtă dramatic trecerea în societatea  adultă.
Școala este servită de profesori care au rolul de a ghida necontenit un tânăr pe drumul cunoașterii. Ea este a doua casă pentru fiecare dintre noi. Școala te pregătește nu numai pentru integrarea în societate ci și pentru viață în genere. Ea este singura care rezistă efemerității, singura care adăpostește între pereții ei numai suflul tânăr.
Școala este locul unde înveții fără să vrei să fi sociabil, locul unde legi prietenii și îți etalezi cunoștiințele, este locul unde te bucuri că ai primit un 10 sau dramatizezi când ai primit un 4. Școala te reprezintă mai târziu căci ea a contribuit într-o bună parte la șlefuirea ta lăuntrică și intelectuală.
Răsturnând situația putem afirma cu facilitate că mulți disprețuiesc școala și profesorii, dar noi  înțelegem că acele persoane o fac din inocență-fiindcă mai târziu ajung să plângă după ea sau școala este disprețuită de „intelectualii de rasă” din cauza neseriozității cadrelor didactice sau lipsei de profesionalism. Chiar Penciulescu, un personaj al lui Camil Petrescu spunea astfel :” Mama ei de școală că ies din ea toți proștii”. Adică azi profesorii sunt total dezinteresați de cultură, iar eu cred că această producere pe bandă rulantă a unor oameni lipsiți de performanță, duce fără îndoială la o societate lipsită de profesioniști și plină de superficiali.
Întru final pot spune că școala joacă un rol exemplar în viața fiecărui tânăr, ea este ghidul nostru în viață: îl studiem o mulțime de ani și brusc ne trezim în realitatea vieții unde aplicăm ceea ce am învățat în școală.

abu1cs: mersi
Alte întrebări interesante
Matematică, 8 ani în urmă