Limba română, întrebare adresată de Gheoni, 8 ani în urmă

O compunere de 150-300 de cuvinte despre o intamplare petrecuta intr-un parc.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
346
   Intamplare tulburatoare

  O toamna tarzie ma indeamna sa pasesc agale pe aleile parcului invesmantat in straie ruginii.Soarele rade modest printre norii pufosi si albi ca spuma laptelui.
 Ma asez pe o banca si ignor tipetele prichindeilor veniti la joaca insotiti de bunicii lor.Briza toamnei imi mangaie usor parul balai.
Doua voci stridente imi tulbura linistea.Ma uit in stanga mea si o batranica este agresata de doi tineri .Aceasta incearca sa se apere folosind vorbe dulci si linistite.Tinerii insista,oamenii privesc intreaga scena fara sa intervina.Unde oare este spiritul civic?
Ma ridic si cu pasi grabiti ma indrept catre batrana.Aceasta plangea incet parca sa nu deranjeze pe cineva.Am incercat sa o calmez ,tinerii au fugit si batrana stergandu-si lacrimile mi-a spus ca acestia vroiau bani.
De unde sa le dea ea bani,fosta invatatoare cu o pensie derizorie.Am strans-o la piept cu caldura,fara sa ma intereseze hainele ponosite cu care era imbracata sau bastonul scorojit de vreme.
 Un om fara aparare ,cetateni neinteresati de semenii sai aceste lucruri m-au dezgustat profund .Am ramas cu doamna invatatoare pe acea banca mult timp ,am depanat povesti doar de ea stiute pana cand frigul ne-a izgonit acasa.

Răspuns de Utilizator anonim
130
Era o zi frumoasa de vara..Eu impteuna ci prietenii mei ne-am gandit sa mergem in parc sa ne recreem.Zis si facut.Cand am ajuns ne-am asezat pe o banca si am.mâncat ceva dulce.Am mers la locul de joaca.Aici nu erau foarte mulți copii asa ca ne-am hotărât sa mergem sa ne dăm pe leagăne pentru inceput.Eu si Daria ne-am dat primele.Daria s-a dat asa de tare si nu s-a mai putut tine si a cazut!Leagănul a venit cu putere peste ea si a lovit-o in cap.Noi am sărit in ajutorul ei dar ea nu se putea opri fin plans.Am chemat repede pe cineva care ne-a ajutat sa o ducem la spital.Doctora i-a bandajat capul si le-a povestit părinților ce s-a intamplat.Peste câteva ore Daria a fost dusă acasa.Noi am venit la ea si am inveselit-o.De atunci nu ne-am mai dat asa de tare in leagăn.
Alte întrebări interesante