Limba română, întrebare adresată de ionutleo1, 8 ani în urmă

o compunere de 25/30 randuri despre iarna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
18
Este o zi frumoasa de iarna , afara inceput sa ninga cu fulgi albi de nea copii erau afara la derdelus ei sau dat cu sania , afara a inceput sa bata vantul , pe casele oamenilor era foarte multa zapada .Din acel moment era o sanie alba si doi cai mari si frumosi si Craiasa Zapezii avea o rochie mare alba si tesuta a luat un copil din grupul nostru si a dus-o in castel la ea , copilul a inceput sa planga zana avea puteri magice si i-a pus o banda scoci la gura sa nu mai vorbeasca......Iarna este anotimpul tuturor copiilor si il asteapta cu nerabdare pe mos Craciun sa imparta cadouri la copii si adulti.Iarna este un anotimp foarte friguros dar mai ales vremea.
Mult succes!
Răspuns de Stiuca96
34
Iarna


A sosit iarna . Un strat gros de zăpadă s-a așternut pe șosea . Oamenii împodobesc bradul , încât să îi placă lui Moș Crăciun cât mai mult . Văzând că zapada e atât de frumoasă , m-am dus afară să construiesc un om de zăpadă .
Pe el l-am numit ,,Zapezica"
Copiii plecau fericiți cu colindul , că să le ureze oamenilor un an cât mai frumos .
Find așa de frig afară , am intrat în casa . De pe geam a vedeam cum ninsoarea îl acoperă pe Zapezică . Știind că am fost cuminte tot anul , am scris o scrisoare lui Moș Crăciun că să îmi aducă cadoul mult dorit .
Seara , am observat că Zapezică e acoperit de tot de zăpadă . Îmi părea rău de el . Așa că pe scrisoarea mea am mai adăugat o dorința ,,vreau că Zapezică sa nu mai fie acoperit de zăpadă "
Dimineața când m-am trezit Zapezică , era că atunci când l-am construit . Atuci am observat că Moșul a venit mai devreme anul acesta . Toți vecinii au admirat frumusețea omului de zăpadă .
Iubesc iarna !




succes ☺️
Alte întrebări interesante