Limba română, întrebare adresată de Vanutu221, 8 ani în urmă

o compunere de 25 randuri in care sa impartasesti ganduri si sentimente legat de mos craciun​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de constantinextera
1

Moș Crăciun este un personaj care mi-a marcat copilăria , in noaptea când trebuia să vina ,cu nerăbdare îmi pregăteam ghetuțele , acum Moș Crăciun știe am crescut și poate am mai multe pretenții.

Mi-aș dori că Moș Crăciun să fie mai darnic anul acesta.....!

Abia aștept să vină...!!!!

Răspuns de vlad1aguero
1

Răspuns:

Povestea mea de Craciun

Spre deosebire de altii, mie imi este greu sa aleg care este cea mai frumoasa amintire de Craciun, poate pentru ca privesc aceasta sarbatoare nu doar cu ochi de copil, ci si in calitate de mama.

Parca aud si acum bataia in geamul casei ingropate in zapada din Baragan, bataie cu care tata ne pacalea, pe mine si pe fratele meu, si ne facea sa credem ca Mosul insusi ne invita in sufragerie sa vedem ce ne-a pus sub brad. Ani la rand, ciocanitul acela declansa in mine un amestec exploziv de sentimente: bucuria ca voi primi jucarii noi si banane sau alte dulciuri greu de gasit in restul anului (binefacerile comunismului, deh), ingrijorarea ca nu am fost suficient de cuminte incat sa merit tot ceea ce mi-am dorit, spaima generata de prezenta in apropierea mea a unei fapturi fascinante si misterioase cum era Mosul.

Cand am devenit parinte, la randul meu, m-am straduit din toate puterile ca sarbatoarea de Craciun sa ramana la fel de magica precum era in copilaria mea. Fiecare Craciun din ultimii 18 imi trezeste cel putin o amintire frumoasa, de neuitat. De exemplu, nu pot uita noaptea in care Mosul a venit pentru prima oara pentru fiul meu. Bradul de Craciun, primit de sotul meu de la serviciu (da, e greu de crezut, dar pe vremea aceea era posibil asa ceva) era iluminat de instalatii, la casetofon rasunau colinde, iar bebelusul meu, proaspat trezit din somn, isi lipise obrazul fierbinte de al meu, in timp ce ochii ii sclipeau precum beculetele atarnate in pom. Sigur, nu intelegea mai nimic, dar era atat de fascinat! Iar eu ma gandeam cat de fericita sunt.

Anul urmator nu am mai avut brad in care sa punem instalatia. Nu ne-am permis sa cumparam decat o craca de care am atarnat cateva globulete, pentru ca "Mosul" sa aiba ce cheltui pe cateva daruri si dulciuri pentru nazdravanul familiei. Dar a fost primul an in care fiul meu s-a dus sa ia cu manutele lui cadourile.

Au urmat apoi, scrisorile catre Mos Craciun. Mai intai scrise de noi, apoi chiar de el si doar "expediate" de noi. Unele ne amuzau teribil, altele ne intristau peste masura, pentru ca ne dadeam seama ca nu ne putem permite financiar sa ii indeplinim toate dorintele, chiar daca nu erau iesite din comun.

Explicație:


vlad1aguero: ms de coroana
Vanutu221: a ta a fost cea mai buna deci
Alte întrebări interesante