Religie, întrebare adresată de olaruvioleta788, 8 ani în urmă

O compunere de 30 de rânduri,pe baza unei porunci.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefanialorenadincu
1

În primul rând aducem la cunoștiință că Moise a primit cele 10 porunci pe Muntele Sinai.

Prima poruncă este:

  1. Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, să nu ai alți dumnezei în afară de Mine.Această poruncă vrea sa spună că Dumnezeu este tatăl ceresc și nu trebuie să fie niciodată înlocuit cu altcineva(alți idolii).
  • Ne reamintim că după ce Moise a scos poporul evreu din robia egipteană, într-un timp, ceilalți oamenii nu mai credeau în Dumnezeu și au construit un vițel pe care îl cinsteau zi și noapte și de altfel i se închinau,și asta înseamnă că și-au făcut un alt idol,însemnând că nu au respectat porunca impusă de dumnezeu.De altfel porunca a doua se leagă prin prima poruncă,spunând să nu îți faci chip cioplit și să nu i te închini lui.
  • A 3 a poruncă are legătură cu primele două porunci,iar aceasta spune:
  • Să nu iei numele Domnului Dumnezeu în deșert.
  • Această poruncă îți aduce la cunoștință, nu trebuie să râzi sau să faci bancuri pe seama lui Dumnezeu,deoarece Dumnezeu îți dă sănătate,mâncare,o familie,și te apără de toate relele lumii.
  • Dumnezeu te apără și îți dă de toate, doar cu rugămintea de a ne ruga pentru a arăta că îl iubim!
  • Mai există o poruncă care spune,,Să nu furi"și se referă la faptul că poți să ,,furi" ceva de la tine pentru a il oferii aproapelui tău. Dar niciodată să nu iei ceva ce aparține aproapelui tău,deoarece în acest mod vei încălca porunca de a nu fura.

Sper că este bun și că te-am ajutat.

Succes în continuare!

Alte întrebări interesante