Geografie, întrebare adresată de nicula728, 8 ani în urmă

o compunere de jumătate de pagină despre grindină,să fie cât de cât științificși SĂ fie despre dezastrelw pe care le poate face grindina. rapid,dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexiacutuhan1
2

Explicație:

Grindina este o formă de precipitații, particulele de apă din atmosferă căzând pe suprafața solului în formă de gheață. Se formează atunci când picăturile de ploaie traversează straturi de aer cu temperaturi scăzute (sub 0 °C). Particulele de gheață au în general o formă neregulată, diametrul mediu fiind în general de 5 – 50 mm, dar putând fi mult mai mare în cazul furtunilor electrice. Particulele sunt formate din gheață transparentă sau dintr-o alternanță de staturi de gheață transparentă și gheață translucidă, grosimea straturilor fiind de cel puțin 1 mm. 

Grindina se produce mai ales în sezonul cald, fiind asociată cu averse, vânt și descărcări electrice. În România este mai frecventă în Bărăgan, Dobrogea și sudul Moldovei și este întotdeauna provocată de nori cumulo-nimbus.

Efectele grindinei:

Prin acțiunea de izbire grindina poate cauza prejudicii majore asupra culturilor agricole, poate deteriora acoperișurile imobilelor sau caroseriile mașinilor.


max201002: mulțumesc,
Alte întrebări interesante