Limba română, întrebare adresată de miguelmimie25, 8 ani în urmă

o compunere de minim 10 rânduri despre modelul nostru de viață și de ce este modelul nostru de viata​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ana5o5haiduc
3

Răspuns:

Salut!

*****

Redactați o compunere despre un model în viață.

*****

Modelul meu în viață

Persoana pe care o admir cel mai mult este bunicul meu și deseori mă străduiesc să îi semăn din punct de vedere spiritual, copiind din calitățile lui. Sunt mulţi oameni lângă mine care mă iubesc, mă protejează, îmi oferă lecţii de viaţă, dar el este unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai mei.

De când mă știu pe lume, m-a îmbrăţişat în zâmbetul său calm, în braţele lui calde şi în poveştile despre trecutul nostru ca naţiune. El este cel care m-a învăţat despre romanii care au cucerit Dacia, despre Imperiul Otoman şi Imperiul Austro-Ungar cu dorinţa lor de neoprit de a subjuga lumea, despre curajul românilor care au luptat împotriva conducătorilor străini. Bunicul meu este persoana care i-a explicat noţiuni de chimie, matematică şi fizică tânărului Leonard atunci când acesta credea că nu existau soluţii la probleme.

El m-a încurajat să lupt pentru viitorul meu cu armele pe care natura mi le-a oferit: o inimă deschisă, o minte sănătoasă, un suflet luptător împotriva minciunilor, o speranţă mare de împlinit într-o zi.

Mi-ar plăcea ca peste ani să-mi țin în brațe nepoții așa cum a făcut el cu mine, să le relatez din toate câte am învățat, să le fiu aproape, să le zâmbesc, să îi distrez, să îi pregătesc prin joc pentru a întâmpina viața reală, cea de dincolo de balonul de cristal în care ne protejează părinții.

El a fost şi va fi mereu aici, în sufletul meu. Sunt sigur că e mândru de mine în tot ceea ce sunt, în tot ceea ce năzuiesc să devin.

Explicație:

Alte întrebări interesante