Limba română, întrebare adresată de Gigi34578, 8 ani în urmă

O compunere de minim 200 cuvinte in care sa prezentati un obicei de craciun

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Andrea666
2

Crăciunul este sărbătorit de toți creștini, el semnificând nașterea Lui Isus Hristos.În România, există numeroase obiceiuri, unele fiind găsite doar în anumite părți ale țării.

Într-un sătuc din județul Alba, obiceiurile sunt foarte bine păstrate din bunici în bunici, ele fiind vii și în prezent. În sătucul respectiv, copii merg îmbrăcați în haine românești, frumoș aranjați și pregătiți cu câteva colinzi cunoscute de ei, cum ar fi "Deschide ușa creștine", sau "Domn,domn să-nălțăm", sau frumoasa colindă "Steaua sus răsare". Copii frumoși pregătiți în straiele portului românesc pornesc mai spre seară colindând sătucul din casă-n casă cu scopul de a anunța nașterea pruncului Fecioarei Maria. La casele sătenilor, aceștia sunt primiți și răsfățați cu prăjituri, bomboane, suc și cozonac cald.Copii, care anunță nașterea Domnului Isus Hristos, trec mereu și pe la biserică sau parohie, unde pot să îi găsească pe preot și pe preoteasă, pe care îi încântă cu frumoasele colinde de Crăciun.

Spre sfârșitul călătoriei lor, se îndreaptă spre casele familiilor, cărora le vestesc nașterea Domnului, și la care găsesc darurile aduse de Moș Crăciun.


P.S. Doar atât am putut scrie, sper să îți fie de folos.



Alte întrebări interesante