Limba română, întrebare adresată de adasdasdasd, 9 ani în urmă

o compunere de minim 30 de randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Annadya
0
Daca poate fi despre orice aceasta compunere atunci iti dau o idee.
NU CREDEAM CA SE VA INTAMPLA

Deja este sfarsitul toamnei ... câmpia se culca sub ploi si zloată , iar arborii isi dezbracă haina colorată, asteptând dardaind de frig noua haina a primăverii .
Intr-o seara in care norii suri isi purtau plumbul , eu imi petreceam timpul uitandu-ma la neonul care parca ma privea din depărtare , nu trecu mult timp si parca tot cerul s-a apucat de plâns . Dintr-o data picurii ploii cădeau tot mai repede , nu am cuvinte sa descriu momentul in care totul din jurul meu s-a transformat in apa , ma aflam intr-un ocean . Razele soarelui strapungeau întunericul noptii , cand simt o căldură , se apropie un calut de mare de mine, Ma uitam la el si imi veni ideea prostească de a-mi pune niste dorințe 1. sa se inventeze o masina a timpului 2. toți orfanii sa găsească o familie iubitoare 3. toate nedreptățile sa fie pedepsite . Cand treminai de rostit dorintele mele , calutul de mare lucrări de trei ori si s-a dat peste cap de doua ori , transfirmandu-se intr-o bucățică de aur, cand am vrut sa o iau o raza de lumina imi strapunse privirea simțind ca ma scufund. Cand am deschis ochii m-am trezit in podul case mele . Totul era prafuit . Cand am iesit afara , chiar si frunzele copacilor erau albastre , iar pe cer , in loc de avioane pluteau niste masini conduse de bebelusi . Am ajuns in oras... Si ce sa vad ! Era pus un anunt ASTAZI, IN ANUL 2893 ESTE GLORIOASA ZI IN CARE S-A INVENTAT MASINA TIMPULUI. Cu timpul am observat ca toate dorintele ce mi le-am pus au fost îndeplinite, chiar si orfanii aveau părinți , dar eu eram singura si eram convinsă ca părinții mei au ramas in anul 2016 , asa ca m-am decis sa fur masina timpului . Eram aproape gata sa pornesc la drum, dar niste oameni cu ochii fosforescenti s-au îndreptat spre mine si mi-au pus niste catuse care luminau la fiecare miscare a degetelor mele . Fara indoiala am ajuns la mititica*(inchisoare) . A dou zi au venit din nou la mine si mj-au pus niste intrebari intr-o limba pe care nu am inteles-o si sa fi fost chineză , probabil imi dădeam mai bine seama de anumite chestii. Dintr-o data unul dintre indivizii care ma considera vinovată mi-a spus aspru
- Ce cauti inca in pat este dimineata si trebuie sa mergi la scoala.
Era mama , vai ce usurare , trebuia sa merg la scoala ceea ce nu imi plăcea . Totul era la locul lui ,eram in anul 2016 .
Din fericire un calut care sa iti îndeplinească dorințe , o idee prosteasca care sa iti schimbe viata nu exista decat in vise.:-)
Sper ca ti-a placut .
Alte întrebări interesante