Limba română, întrebare adresată de alexandra198456, 8 ani în urmă

o compunere de o pagină cu titlu legenda mărului​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NyanCat22
3

                                          LEGENDA MARULUI

A fost odata ca niciodata un imparat sarac cu trei fiice. Prima si cea mai mare fiica se numea Anelise, a doua, cea mijlocie, Michelle, iar mezina, Claire. Desi tatal lor era sarac, primele doua fiice erau crescute in puf si primeau tot ce isi doreau. Claire prefera sa nu ii faca treaba mai grea tatalui ei cerandu-i la fel de multe lucruri ca surorile ei. De multe ori refuza si mancarea servita de majordomul cel batran care servise de zeci de ani palatul si imparatul.

Intr-o zi, Claire se plimba infometata prin curtea palatului. De doua zile nu mai pusese ceva in gura. Se uita dupa un fruct care ar fi putut fi rodul unui pom din curte, insa fara succes. In curtea palatului se aflau numai tufe pline de flori parfumate. Fara sa observe nimeni, se strecura afara si se duse la marginea crangului care se afla in apropierea palatului. Un pom cu coroana mare, trunchiul gros si cu fructe mari si rosii aparu in calea fetei. Cu multa pofta, Claire intinse mana spre unul dintre fructe ca sa il ia.

- Iei merele mele fara sa ma intrebi, nerusinato!

-Ma scuzi... Poti vorbi!?

-Normal ca pot! Doar cu tine vorbesc!

-Dupa cum observ, continua pomul, porti straie imparatesti. Deci, esti o printesa.Dcaa

-Este adevarat, dar nu prea traiesc ca o printesa...

-Cum e posibil...?

-Tatal meu, regele, este foarte sarac, iar surorilor mele nu prea le pasa, deci, se considera foarte bogate si ii cer tatei tot felul de lucruri scumpe. Daca m-as fi comportat si eu ca ele, tata ar fi renuntat la tron demult.

-Imi pare rau de tine dar, asta tot nu este o scuza ca sa imi iei merele fara sa intrebi.

-Ai dreptate. Imi pare rau, dar sunt forte flamanda si nu credeam ca pomii pot vorbii.

-Poftim, zise marul intinzandu-i un mr fetei.

-Multumesc! Apropo, sunt Clarie. Cum te numesti?

-Niciodata nu m-am gandit la asta... Avand in vedere ca sunt un mar, probabil ma cheama Mar.

Din cauza ca era foarte slabita, fata se prabusi la pamant. Se uita trista la palat, speran sa existe o minune care sa il faca pe tatal ei din nou bogat. Fara nici macar o speranta, ofta.

- Te vad foarte indurerata...Nu am cum sa te las asa... Fi foarte atenta la ce iti voi spune! In munti se afla o vrajitoare care detine o avere uimitoare! Va da averea ei numai celui care va reusi sa o omoare. Foarte multi oameni au incercat, dar niciunul n-a reusit.

-As fi vrut sa pot fi in stare sa particip...

-In seara asta se va petrece fenomenul pe care astronomii il numesc "ploaie de stele". Aceste stele cazatoare pot indeplini orice dorinta.

-Chiar orice dorinta,il intreba fata.

Mar ii aproba dand din crengi afirmativ. Seara aceea,  Claire statu la radacinile lui Mar punandu-si o groaza de dorinte despre lupta ce o va purta. Ziua urmatoare, fata primi tocmai opusul dorintelor sale: in loc de un cal puternic primi un manz sfrijit , in loc de o armura si o sabie ca a celor mai iscusiti cavaleri primi o armura si o sabie din carbuni si in loc de putere si forta se simtea mai slabita decat era. Fara sa se poata abtine, fata izbucni in plans.

- Domnita, eu cred ca va trebui sa munciti ca sa va indepliniti dorintele.

Asa si facu. Hrani manzul pana deveni calul puternic din visele sale, vandu lemnul din armura sa din lemn pentru a cumpara armura dorita, iar ca sa capete putere, incepu si ea sa manance si sa se mai odihneasca din cand in cand. Cum sosi marea zi, copacul se uita mandru la printesa care isi indeplinise singura dorintele.

-Inainte sa pleci, ar fi bine sa iti dezvalui marele meu secret...

Fara sa mai spuna nimic, marul se transforma intr-un print chipes si puternic. Cu ochii mariti de uimire, fata ramase impietrita.

-Voi veni sa te ajut, zise acesta.

-Dar...Cum..?

-Inainte sa fiu blestemat, o zana a vrut sa  o ajut intr-o lupta cu spiridusii aliandu-ne, dar am refuzat, iar acea zana m-a blestemat sa devin un mar si sa ma pot transforma o singura data in om. Nu mai avem timp de intrebari, trebuie sa mergem!

Dupa cinci zile si cinci nopti, cei doi tineri ajunsera in munti unde o gasira pe vrajitoare care se juca cu bogatia sa. Fara prea mult efort au invins-o, iar averea a pastrat-o Claire. Cu multa tristete in ochi, printul o imbratisa dragastos pe Claire, spunandu-i ca o iubeste, dupa aceea, se transforma la loc in mar intr-un alt tinut. Cu multa suferinta, Claire duse averea la familia ei si se duse sa isi caute printul.

Si astazi, poate o veti vedea cautand sau vorbind cu merii si veti auzi un mar plangand dupa o frumoasa printesa.

Sper ca te-am ajutat!

P.S. Poti schimba ce vrei la compunere.


alexandra198456: mulțumesc
Alte întrebări interesante