Limba română, întrebare adresată de adriantirdea, 9 ani în urmă

O Compunere De O Pagina Cu Titlul Sfarsitul Toamnei In Care Sa Fololosesti Cel Putin 10 Adjective

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
                                 Sfârşitul toamnei

  Luna noiembrie se apropie de final, astfel ne dăm seama că iarna cea friguroasă se apropie. Toamna colorată, în care am putut să vedem multe frunze colorate, se apropie de sfârşit, însă acest sfârşit aduce cu el un alt început şi anume venirea iernii, cu zăpadă şi sărbătorile pe care le aşteptăm de atâta timp, dar şi vacanţa.
 Toamna este un anotimp frumos, în care nu mai vedem atâtea păsări, deoarece acestea au plecat în ţările calde, chiar şi ele realizează că vine frigul şi trebuie să se adăpostească. Toamna copacii rămân fără frunze, iar frunzele care au diferite culori, cad şi se aştern formând un covor minunat şi colorat.
 Oamenii îşi cumpără lemne pentru a se încălzi la iarnă atunci când ne apropiem de sfârşitul toamnei. Toamna a adus cu ea zile friguroase, ploi şi vântul. Cerul este înnorat, uneori plouă, iar soarele nu mai străluceşte atât de puternic precum o făcea când era vară. Toată natura este în schimbare şi se pregăteşte pentru venirea iernii. Sfârşitul de toamnă ne anunţă şi despre venirea unui alt an, mai frumos, mai plin de viaţă, de culoare şi de speranţă. Oamenii constată că timpul a trecut, îi trece o uşoară nostalgie, gândindu-se că trece anul şi ei sunt mai bătrâni.
 Mai sunt câteva zile din luna noiembrie, apoi va veni luna decembrie şi suntem tot mai aproape de sfârşitul anului. E important să încheiem anul într-un mod cât mai plăcut, astfel atunci când ne vom uita în urmă, să privim cu plăcere şi satisfacţie că am trăit o viaţă frumoasă, că am zâmbit deşi am trecut şi prin probleme şi că i-am ajutat pe alţii nu pentru a aştepta o răsplată de la ei, ci pentru a împlini porunca din Biblie şi pentru a fi pe placul singurului care contează cu adevărat: Domnul Isus Hristos.
 E sfârşit de toamnă, e frumos afară, soarele străluceşte chiar şi atunci când nu îl vedem sau avem impresia că problemele din viaţa de zi cu zi nu se mai termină. E minunat să te bucuri de viaţă şi de natura cea colorată.
Alte întrebări interesante