Limba română, întrebare adresată de DariaDy5, 9 ani în urmă

O compunere de o pagina in care sa descriem o zi in care este vijele.Vreau cat mai multe expresii frumoase .Repede va roog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CostyK
1
Norii s-au adunat deasupra noastra, dar intentia noastra era sa jucam fotbal. Am sperat ca norii se vor risipi si ne vom putea continua jocul. Sperantele noastre au fost spulberate in momentul cand a inceput sa toarne cu galeata. Dupa cateva secunde eram uzi pana la piele. Pentru a face lucrurile si mai urate un fulger periculos a trasnit aproape de noi fiind insotit de asurzitoare tunete si rafale puternice de vant.

Am alergat spre un copac mare unde lasasem bicicletele. Pe moment ne-am simtit la adapost fiind tentati sa ramanem sub el, dar ne-am adus aminte ca este periculos sa stai sub un copac in timpul unei furtuni. Asa ca ne-am urcat pe biciclete si am inceput sa pedalam spre casa. Nu am vazut nici un alt adapost prin apropiere asa ca am decis sa merg acasa. Din moment ce eram ud leoarca m considerat ca este mai bine sa merg acasa decat sa caut alt adapost.

Aceasta a fost una din cele mai inversunate furtuni pe care le-am vazut. Mersul pe bicicleta prin ploaie a fost cam dificil pentru ca nu aveam vizibilitate. O masina a trecut foarte aproape de mine, poate ca soferul nici nu ma vazuse. Asa ca m-am gandit sa ma opresc undeva inainte de a fi lovit de o alta masina. Din fericire am gasit o statie de autobuz cu un acoperis. M-am grabit cu bucurie spre statie chiar daca se adaposteau mai multe persoane ude si ele pana la piele. A fost un pic cam inghesuiala, dar nu s-a plans nimeni.

Timp de o ora furtuna si- a facut de cap, am fost spectatori muti la un spectacol dat de puterea naturii. M-am simtit foarte mic si vulnerabil,chiar si teama dar nu am avut face nimic decat sa stau si sa privesc.

In cele din urma ploaia torentiala s-a transformat intr-o burnita si vantul s-a oprit. Am auzit inca un tunet in indepartare dar cea fost mai rau a trecut. Am luat bicicleta fericit si am pornit spre casa pedaland cu spor.

Alte întrebări interesante