Limba română, întrebare adresată de angelescubeatri, 9 ani în urmă

O compunere de toamna cu expresii de toamna.
O pag si jum de caiet mic.A5

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anii2017
2
Anotimpul exploziei culorilor
O frunza galben-aurie se legana delicat in fata feredtrei mele. Ea se premingia printre degetele vantului care incerva s-o mangaie.
Am realizat că , dupa o vara calduroasa si plina de bucuriile vacantei, toamna isi face sintita prezenta.
Razele soarelui alintau pamantul ingrijorat de atingerea brumei argintii. Copacii incearca sa se mai bucure de ciripitul pasarilor pregatite sa-si i-a zborul spre tarile calde. Lumina ruginie se-mpleteste cu cea de aurpur cu urme de verde si rosu-sangeriu intr-o explozie spectaculoasa a culorilor.
Dintre ramurile pomilor , fructele zambitoare , coapte, zemoase , dulci ca mierea fac cu ochiul copiilor care se indreapta voiosi spre scoala. Odata cu venirea toamnei , clopotelul si-a anuntat elevii ca portile scolii s-au deschis larg.
Prin padurile imbracate intr-o platosa de arma vietuitoarele se grabesc sa-si adune provizii pentru iarna friguroasa, bosunfloasa care v-a veni. Din cand in cand , ele se odihnesc si se harjonesc pe covorul pufos se sud din frunze aurii si ruginii. Ursul batran se indreapta tacticos spre locul sau de hibernare. Dincolo de fereastra prin care priveam transformarile mari din natura.
Am iesit in curte si am mangaiat degetele tremurande covorul delicat, multicolor al frunzelor.
Soarele destul de panit cerul auriu cu pete cenusii iarba-galbuie si multitudinea culorilor care imbracau , copacii imi descoperau un veritabil spectacol cromatic.
Vreau coronita , sau 50 de puncte❤
Alte întrebări interesante