Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

o compunere descriptiva despre iarna de 200 cuvinte va rog e urgent dau coroana si 50 de puncte si va rog sa fie corecta

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Elle001
461
In opinia mea, tocmai iarna este cel mai feeric si mai frumos anotimp al anului.
Cand vine iarna, pe pamant se asterne o patura alba, pufoasa si imaculata, care acopera fiecare coltisor si straluceste puternic in lumina soarelui cu dinti.
Din cer valseaza incetisor fluturasi albi si pufosi de zapada, care cad domol pe pamantul inghetat. Fiecare dintre acesti fluturasi are un model unic si irepetabil, inca o dovada a migaloseniei si perfectiunii naturii.
Peste tot sunt turturi asemanatori cu frumoase sageti de cristal, care decoreaza crengile si casele ca o beteala sticloasa. Crengile copacilor sunt acoperite de chiciura, mici ornamente albe ca laptele, care asemenea unei ghirlande, impodobesc arborii goliti de frunze.
Iarna, peste tot este liniste, pentru ca multe animale hiberneaza iar restul parca nici nu vor sa intrerupa aceasta frumusete tacuta si misterioasa. Poti insa sa auzi chicotele si strigatele copilasilor care se zbenguie pe afara jucandu-se in omatul imaculat, si vuietul vantului naprasnic care colinda campurile, dealurile si colinele tacute.
Gerul pisca obrajii celor care se incumeta sa iasa si sa infrunte vremea de afara, facandu-le nasurile si obrajii rosii, iar respiratia inghetata.
In ciuda acestui fapt, iarna este anoimpul celor mai frumoase sarbatori. Este vremea colinzilor si a uraturilor, a artificiilor de An Nou, anotimpul indragostitilor, al povestilor spuse la lumina focului din semineu si a zilelor petrecute admirand privelistea miraculoasa.

Utilizator anonim: multumesc
Utilizator anonim: este perfecta
Elle001: cu placere!
Alte întrebări interesante